S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

Vineri seară, pe data de 17 noiembrie, mii de oameni au participat la deschiderea ediției din acest an a Târgului de Crăciun din Sibiu. Deschiderea a avut loc la ora 18:30, când s-au aprins și luminile festive în zonă.

La eveniment au luat parte atât sibieni, cât și turiști, cu sute de copii.

Evenimentul este deschis, în timpul săptămânii, între orele 11:00 și 22:00, iar în weekend, între orele 10:00 și 22:00.

În Piaţa Mare a municipiului Sibiu au fost amenajate peste 110 căsuțe. De asemenea, a fost amenajat, în premieră, un spaţiu expoziţional în curtea Palatului Brukenthal.

„A început! Oftatul sincer de bucurie care se aude la momentul aprinderii luminițelor este cel mai frumos sunet, pe care îl așteptăm tot anul.

Vă așteptăm la Targul de Craciun din Sibiu!”, este postarea de pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Premiere la Târgul de Crăciun de la Sibiu

Peste o sută de expozanți vor participa la Târgul de Crăciun din Sibiu, iar mai mult de o treime dintre aceștia vor lua parte pentru prima dată la eveniment. De asemenea, va avea loc o premieră în istoria târgului, constând în extinderea spațiului expozițional.

Printre noutățile anunțate, vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de produse handmade și patiserie într-o zonă specială, respectiv în curtea Palatului Brukenthal.

Și în acest an, printre principalele atracții se numără proiecțiile spectaculoase pe clădirile din Piața Mare. Vizitatorii vor avea parte și de Atelierul lui Moș Crăciun. Vor fi incluse și roata panoramică, trenulețul turistic și patinoarul.

„O noutate a ediţiei din acest an a Târgului de Crăciun o constituie extindere acestuia în curtea Palatului Brukenthal. Această nouă locaţie este gândită ca o alternativă la forfota publicului din Piaţa Mare.

Aici, vizitatorii vor întâlni expozanţi cu articole handmade deosebite, patiserii din Sibiu şi Cluj-Napoca, un bar operat de către barmani experimentaţi, dar şi multe surprize culinare”, anunţă Primăria.

Potrivit sursei citate, pe scena amplasată în curtea Palatului vor putea fi ascultați și urmăriți artiști și vedete precum DJ Antenna, DJ Vasile, Nopame și Andi Moisescu. Totodată, vizitatorii se pot aștepta și la prezența unor formații de jazz, dar și a unor DJ-i de electro funk. Nici iubitorii de muzică clasică nu se vor plictisi.

Acest târg de Crăciun se numără printre cele mai cunoscute și apreciate din țară, fiind inclus în topuri mondiale de profil în anii anteriori. Mai multe puteți citi aici.