Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, Biroul permanent a decis “în unanimitate” ca plenul de luni să nu mai aibă loc, iar deputaţii să lucreze în comisii. De asemenea nici senatorii nu au luni şedinţă de plen, potrivit deciziei Comitetului liderilor grupurilor parlamentare.

Potrivit unor surse politice, în această săptămână nu va fi nicio şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor și nici în Senat, având în vedere faptul că marţi şi miercuri sunt audierile candidaţilor propuşi pentru a deveni miniştri.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca audierile candidaţilor la funcţia de ministru să aibă loc marţi şi miercuri, iar lunea viitoare să aibă loc plenul comun în care să se supună votului învestirea Guvernului Orban.

“Prin consens s-a adoptat ca audierea candidaţilor la posturile de ministru să fie programată marţi şi miercuri, de dimineaţă, de la 9,00, până seara, iar luni s-a decis în unanimitate ca la ora 14,00 să aibă loc şedinţa de plen reunită a Camerelor pentru învestirea Guvenului”, a declarat preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.