Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români care lucrează în Franţa şi în Germania ca, în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă, să contacteze în primul rând angajatorul şi autorităţile locale.

Astfel, arată un comunicat de presă al MAE transmis marţi AGERPRES, persoanele care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuite să îşi contacteze angajatorul pentru a se informa cu privire la deciziile formulate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile franceze şi germane.

Persoanele pentru care perioada contractuală a expirat sau, după caz, al căror contract a încetat înainte de termen sau a fost reziliat, dar care nu şi-au recuperat în integralitate drepturile legate de raporturile de muncă trebuie să se adreseze autorităţilor locale şi inspectoratelor teritoriale de muncă înainte de a părăsi teritoriul ţării respective pentru a semnala aspectele problematice şi pentru a pretinde drepturile ce li se cuvin.

MAE face apel la cetățenii români care locuiesc în străinătate

MAE face, din nou, apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din statele respective şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. “Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, punctează ministerul.