Departamentul pentru Situații de Urgență pune la dispoziția rudelor pacienților internați la Institutul “Matei Balş” din Capitală două linii telefonice, prin intermediul cărora să poată afla informații.

Din cauza incendiului petrecut vineri de dimineață, mai mulți pacienți au fost relocați la unități spitalicești diferite, din aria București – Ilfov, precizează DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut anunțul

Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor de la Institutul “Matei Balş” care au fost transferaţi vineri dimineaţa în urma incendiului.

Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

“Dată fiind situaţia generată în urma producerii nefericitului eveniment din această dimineaţă care a necesitat evacuarea şi relocarea mai multor persoane la alte unităţi spitaliceşti, precizăm faptul că imediat după ce este actualizată lista privind repartiţia pacienţilor la spitalele suport din aria Bucureşti-Ilfov, vor fi operaţionalizate două linii telefonice, unde aparţinătorii pot afla informaţii despre noua locaţie unde pacienţii sunt internaţi, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora”, precizează DSU.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la Institutul “Matei Balş” din Capitală. Patru persoane au murit.

Detalii importante date de Raed Arafat

Raed Arafat a dat detalii despre operațiunea de evacuare a pacienților. Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat vineri dimineață, la locul incendiului în care au murit patru pacienți.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: “Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Raed Arafat a explicat faptul că din cauza incendiului nu au avut de suferit nicio altă persoană cu excepția celor 4 persoane care au decedat.

Clădirea care a luat foc era construită în 1953.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.