Trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală.

“Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: “Nu, pe probleme de arsuri nu”.

SURSA FOTO: inquam

SURSA FOTO: inquam

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire.

Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane.

UPDATE: Pentru RRA a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile.

Daniel Vasile: Incendiul s-a manifestat la parter, iar flăcările s-au propagat inclusiv pe faţada clădirii. A fost un incendiu violent. Este de menţionat faptul că fumul a fost cea mai mare probemă, s-a degajat pe casa scării până la nivelul etajului 3 şi s-a impus evacuarea tuturor pacienților şi a înregului personal existent în interior. Au fost constituite echipe de căutare-salvare, care au extras aceşti pacienţi. O parte dintre aceştia chiar au reuşit să iasă până la sosirea primelor resurse de intervenţie, pentru că starea lor de sănătate nu era una foarte gravă, însă la parter într-adevăr este zona cea mai afectată de incendiu. Menţionez că a fost declanşat planul roşu de intervenţie la nivelul municipiului București. La acest moment putem vorbi despre mai multe persoane care au inhalat monoxid de carbon care au fost preluate de echipajele SMURD şi direcţionate către alte spitale din Capitală. Şi mai putem menţiona că o altă mare parte din pacienţi se află aici în incita spitalului, în exterior, au fost amplasate resursele noastre şi li se acordă primul ajutor de către chipajele SMURD şi ISUBIF.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, se află vineri la Institutul “Matei Balş” din Capitală, unde în cursul dimineţii a izbucnit un incendiu la parterul unui corp de clădire.

“Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la “Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la “Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi. (…) În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja”, a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, precizând că situaţia este evaluată şi vor fi luate toate măsurile.