Ora 07.00 Incendiul declanșat la Institutul Matei Balș din Capitală a fost stins. Bilanțul tragic al evenimentului nu este încă foarte clar, dar surse din rândul pompierilor vorbesc despre trei victime. O a patra era în stare gravă. Desfășurarea de forțe a fost impresionantă, zeci de ambulanțe fiind direcționate către locul incendiului. A fost activat și Planul Roșu de Intervenție.

EvZ a fost printre primele siteuri de știri care au anunțat tragedia. Iată știrea inițială.

Incendiu de proporții la Institutul Matei Balș din București. Sunetele a zeci de ambulanțe se aud de cel puțin 30 de minute. Liniștea bulevardului Ștefan cel Mare din București este spartă de zgomotul asurzitor.  Este ora 06.40. Un eveniment de proporții s-a produs în Capitală. ProTV transmite: “Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în această dimineață. Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri. Din informațiile de la fața locului, cel puțin trei oameni au murit, iar un rănit este acum în stare de resuscitare. Toți pacienții au fost deja evacuați, iar acum sunt evaluați într-o primă fază. De asemenea, incendiul este sub control”.

TVR: ” Un incendiu major a izbucnit la parterul Pavilionului V. Acolo erau adăpostite aproximativ 100 de persoane. Intervenția pompierilor s-a încheiat în jurul orei 06.30. Incendiul a fost stins. Au fost evacuate aproximativ 100 de persoane. Sunt zeci de ambulanțe la poarta institutului, care așteaptă să preia pacienții. Salvările au înconjurat practic spitalul pe străduțele din jur. Managerul Spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a confirmat că instituția sa așteaptă să preia zeci de pacienți de la Institutul Matei Balș”.

UPDATE: A fost deschisă o anchetă penală în legătură cu incendiul, care va fi coordonată de Parchetul București.

UPDATE: Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a ajuns la Institutul „Matei Balș”.

Vom reveni cu amănunte.