Semnal de alarmă în legătură cu gradul de reprezentativitate al rezultatului obținut la alegerile locale desfășurate în condițiile pandemiei de coronavirus, tras de cunoscuta jurnalistă Denise Rifai.

Rifai avertizează asupra faptului că, în condițiile măsurilor sanitare impuse de autorități, procesul electoral se va desfășura cu dificultate, iar desfășurarea alegerilor pe parcursul unei singure zile va face ca prezența la vot să fie o mare necunoscută.

”Reprezentativitate la un prag minim record!”

Este o bătaie de joc, spune jurnalista, să organizezi alegeri în contextul pandemiei de coronavirus, fără ca acestea să fie neapărat necesare, iar apoi să nu asiguri cele mai bune condiții pentru desfășuarea acestora.

”E o glumă cred ca alegerile locale să se desfășoare pe parcursul unei singure zile, în această perioadă atât de dificilă!

Cu toată distanțarea impusă și cu timpul deci petrecut în plus la secțiile de votare, dacă alegerile nu se vor desfășura pe două, chiar trei zile, atunci prezentț la vot și implicit, gradul de reprezentativitate al viitorilor primari, vor ajunge la un prag minim record!

Deci, nu vreau să cred ca ar fi posibilă Așa o bătaie de joc!!!!!”, a scris Rifai pe Facebook.

”Trebuie să aibă loc pe durata a două-trei zile”

”Ps. dincolo că nu aveam de ce să facem alegeri locale în acest context atât de periculos și riscant pentru fiecare dintre noi, prezența la vot este realmente cea mai mare necunoscută în momentul de față. Ei, și cum ar fi, ca după ce vom sta regulamentar la coadă vreo două ore, nici să nu apucăm să votăm că se vor închide urnele ???!

O situație exceptională impune măsuri excepționale!

Alegerile locale, dacă tot sunt atât de dorite, trebuie să aibă loc pe durata a două-trei zile.

Să apuce măcar toți cei care își doresc să voteze, să voteze!”, a arătat Denise Rifai.