Un numar de 60 de directori din conducerea centrala si locala a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura a fost demisa, joi, de catre ministrul agriculturii, Ilie Sarbu. Principalul motiv pentru care a fost luata aceasta decizie in reprezinta nerespectarea termenului de incepere a platilor pe suprafata din fondurile europene aferente anului 2008.

Potrivit unor surse din cadrul Agentiei, au fost demisi 42 de directori faceau parte din conducerea locala si 18 din cea centrala a APIA.

Ministrul Ilie Sarbu a cerut Agentiei sa depuna eforturi pentru a efectua platile incepand cu data de 15 martie, iar conducerea Agentiei s-a angajat pentru realizarea tuturor demersurilor necesare.

Totusi, APIA nu a realizat obiectivul stabilit. Astfel, tinand cont de intarzierea de un an in privinta platilor pe suprafata, ministrul agriculturii a decis inlocuirea conducerii Agentiei, aceasta masura reprezentand singura solutie pentru deblocarea platilor.

Demersurile pentru inceperea platilor vor fi facute de secretarul de stat Liviu Harbuz, acesta urmand sa coordoneze activitatea APIA si dupa ce va fi numita noua conducere.