Șoc total în PSD cu circa o lună înaintea congresului prin care social democrații vor să-și aleagă o nouă conducere. Un important lider PSD și-a anunțat demisia din fruntea partidului.

Paul Stănescu și-a dat demisia

Paul Stănescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Olt. Totul vine după acuzațiile extrem de grave ale lui Sorin Grindeanu din urmă cu câteva ore. Acesta a spus că este nevoie de o schimbare la față totală a partidului. Grindeanu a spus că este nevoie de o față nouă a social democraților.

În urma acestor declarații, senatorul Paul Stănescu, secretar general interimar al Partidului Social Democrat, a renunțat joi la șefia PSD Olt, după zece ani la vârful organizației. În locul acestuia a fost ales Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. La Conferința de alegeri PSD Olt au participat Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, dar și fostul premier PSD Sorin Grindeanu, acesta din urmă spunând în discursul său că pentru revenirea PSD din criza de imagine pe care o are, este imperios necesar ca „figurile uzate” din PSD „să facă un pas în spate”.

„Perspectiva PSD în acest moment nu e nici glorioasă dar nici dezastruoasă, depinde de deciziile pe care în lunile următoare le va lua PSD. Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate. Voi, cei care ştiţi să aduceţi – şi aţi dovedit aceste lucruri, voi care ştiţi să aduceţi voturi pentru PSD trebuie să faceţi un pas în faţă fără niciun fel de frică. Dacă PSD nu face aceste lucruri, începem să devenim din ce în ce mai irelevanţi”, a zis Grindeanu.

La încheierea mandatului, Stănescu i-a sfătuit pe noii șefi ai organizației să respecte cetățenii. „Ca să fii respectat, trebuie să respecți. Să respectăm cetățenii din județul nostru. E cel mai important lucru pentru noi toți ca oameni politici și nu numai”, a declarat Paul Stănescu.