Fostul premier Sorin Grindeanu a participat, joi, la Slatina, la Conferinţa Extraordinară a PSD Olt, alături de preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi de secretarul general al formaţiunii politice, Paul Stănescu, preşedinte în funcţie al filialei judeţene social-democrate.

Paul Stănescu a transmis, în deschiderea conferinţei de alegeri a PSD Olt, referitor la prezenţa lui Ciolacu şi a lui Grindeanu, că au venit „cu un pachet de veşti bune”.

„Se pare că a venit (Marcel Ciolacu n.r.) împreună cu Sorin (Grindeanu n.r.) cu un pachet de veşti bune pentru alegeri”, a spus Stănescu.

Ce a transmis Sorin Grindeanu

„Eu voi reveni în politica PSD într-un proiect extrem de serios al PSD, un proiect extrem de serios pentru ţară. Nu voi ţine isonul unor proiecte personale ale lui x, y, indiferent cum se cheamă acea persoană. Dacă lucrurile acestea se vor întâmpla, am fost om de stânga, sunt şi voi fi om de stânga şi voi reveni în PSD”, a spus Grindeanu la Conferinţa de Alegeri.

Mai mult, Grindeanu le-ar fi spus celor prezenţi că „figurile uzate ale PSD” trebuie să facă un pas în spate: „Nu să plece, să facă un pas în spate”.

Fostul premier, pe cai mari

Preşedintele interimar al PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat, pentru Agerpres, că social-democraţii timişeni şi-au exprimat sprijinul pentru Sorin Grindeanu dacă acesta va dori să candideze pentru vreo funcţie la viitorul Congres al partidului, dar a precizat că acesta doar a ascultat propunerile.

„Pe Sorin Grindeanu l-am invitat eu la o discuţie de final de an cu colegii din Timiş. A fost bucuros că l-am invitat, noi – bucuroşi că a venit. Nu s-a întâmplat mare lucru. A fost o discuţie în care l-am invitat dacă vrea să candideze. A fost de acord toată lumea că, dacă Sorin Grindeanu doreşte să candideze la vreo funcţie în Congresul Naţional al PSD, are tot sprijinul Filialei Timiş a PSD. În rest, au fost discuţii libere. Sorin Grindeanu doar a ascultat, nici nu a acceptat, nici nu a respins propunerea noastră, nici nu a hotărât dacă se reînscrie sau nu în partid, nu a menţionat dacă îşi doreşte sau nu să candideze. Este doar ceea ce ne dorim noi”, a afirmat Alfred Simonis.