Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), George-Adrian Dincă, a scris un mesaj pe profilul său de Facebook prin care și-a anunțat demisia din cadrul instituției pe care o reprezenta.

Acesta a precizat de asemenea, că nu va părăsi echipa, ci se va regăsi tot în cadrul instituției, însă, într-o altă postură.

„Nu voi părăsi echipa. Mă voi regăsi în rândurile R.A.R., într-o altă postură”, a scris George Dincă pe pagina de socializare.

George-Adrian Dincă a fost director general al Registrului Auto timp de opt ani și a fost înlocuit cu Radian Tufă, care a mai deținut funcția de director al RAR, precum și funcțiile de secretar de stat și secretar general în Ministerul Transporturilor în perioada guvernările Tăriceanu și Boc.

Cât câștigă George Dincă într-un an?

În plus, potrivit declarației de avere depusă de George Dincă în 2018, acesta câștigă într-un singur an o sumă de 400.000 de lei. De asemenea, fostul director deține și mai multe imobile, dar și un teren în Otopeni de aproape 400 mp.

Cum a obținut funcția de director al RAR?

De asemenea, reamintim că George Adrian Dincă numit și ”omul lui Dragnea”  a beneficiat de un ”concurs complex de împrejurări favorizante” prin care să fie păstrat la conducerea RAR, în urmă cu ceva timp.

Astfel, pentru ca nu cumva să apară vreo surpriză, în data de 17 februarie 2018, mai exact sâmbăta, într-o zi care nu era lucrătoare, pe site-ul RAR a fost postat anunțul ”în conformitate cu prevederile  OUG nr. 109/2011, cu completările și modificările ulterioare, Pluri Consultants Romania, în numele clientului său Regia Autonomă Registrul Auto Român anunță declanșarea procedurii de recrutare pentru postul de Director General al acestei prestigioase instituții”.