„Dragi prieteni, vă doresc mult succes în planurile pe care le aveţi pentru România. Mulţumesc pentru gânduri, pentru critici şi pentru susţinere.

Voi susţine în continuare, cu tot ce pot, orice proiect care are ca viziune modernizarea României”, a fost mesajul transmis, sâmbătă după-amiază, de Ciprina Teleman colegilor săi.

Ciprian Teleman, cuvinte de laudă la adresa USR

Amintim faptul că, vineri seara, acesta postase pe rețelele sociale o fotografie în care apare alături de Dacian Cioloş, lăudând realizările USR.

„Trei ani. Echipa de la Bruxelles este cel mai bun rezultat politic al USR PLUS. Pe locul al doilea este grupul de parlamentari. Calitatea activităţii parlamentare a crescut datorită colegilor noştri.

Ambele rezultate au venit din calitatea intrinsecă a oamenilor, fără vreo influenţă determinantă din partea forului de conducere a USR. E un ideal al leadershipului, să devii inutil”, scria el în postarea sa de pe Facebook.

Amintim faptul că un fost premier îşi va prezenta demisia şi, însoţit de un grup important de parlamentari şi europarlamentari, ar urma să-şi înfiinţeze o nouă formaţiune politică. Totul ar urma să fie anunţat oficial în câteva zile.

Se rupe USR?! Dacian Cioloş îşi face un nou partid politc

Un nou proiect politic ar urma să fie anunţat peste doar câteva zile, iar asta va înseamnă o lovitură devastatoare pentru cei din USR, care ar urma să-şi piardă multe nume grele.

Dacian Cioloş, europarlamentar român şi fost preşedinte al USR, îşi va anunţa noul proiect săptămâna viitoare.

Acesta ar urma să plece din partidul politic alături de alţi zece parlamentari şi patru europarlamentari ai USR, au precizat surse pentru News.ro.

Cei patru europarlamentari care ar urma să-l însoţească pe Dacian Cioloş sunt: Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru şi Alin Mituţă.

Pe lista parlamentarilor români s-ar afla Andrei Lupu, care a declarat deja public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş.

Un at nume vehiculat este cel al Ancăi Dragu, cea care a fost promovată de către Dacian Cioloş drept preşedinte al Senatului. Deocamdată, Anca Dragu nu este decisă.

Nu toţi oamenii din vechiul PLUS îl vor urma pe Dacian Cioloş

„Vor fi între cinci şi zece parlamentari care vor pleca alături de Dacian Cioloş în noua formaţiune. Sunt puţini, având în vedere că pe listele USR au obţinut mandate peste 20 de senatori şi deputaţi care provin din vechiul PLUS.

Pe hârtie, dacă era urmat de toţi oamenii pe care i-a băgat în Parlament, Cioloş ar fi avut grupuri separate şi la Senat, şi la Camera Deputaţilor”, au precizat surse din apropierea lui Dacian Cioloş.