Emisiunea sa a fost considerată una dintre cele mai de succes din industria de televiziune americană, fiind urmărită în multe alte colțuri ale lumii datorită invitaţilor pe care îi alegea la fiecare ediție.

Lista invitaților pentru show-ul final i-a inclus pe Billie Eilish, Pink și Jennifer Aniston. De asemenea, printre ultimii invitați s-a numărat și soția prezentatoarei, actrița Portia de Rossi. DeGeneres (63 de ani) și de Rossi (48 de ani) s-au căsătorit în 2008. În ultimele două decenii, DeGeneres a fost implicată într-un scandal privind mediul de lucru considerat „toxic” din cadrul emisiunii ei, scrie The Guardian.

Ultimele sezoane ale ”The Ellen DeGeneres Show”au stat sub semnul acestor scandaluri, după ce foștii angajați au acuzat-o că promovează hărțuirea sexuală. Deși DeGeneres și-a cerut scuze în mod public și a promis că va schimba cultura corporativă a emisiunii sale, audiențele au intrat în cădere liberă ((a pierdut un milion de telespectatori după izbucnirea scandalului). Pe fondul acestui dezastru, DeGeneres a anunțat la începutul lunii mai că acesta va fi ultimul ei sezon.

Scandalul care i-a îngropat audiența rămâne încă în memoria americanilor

În ancheta publicată în 2020 de revista Variety erau denunţate comentarii nepotrivite şi o dinamică a „fricii” prin care angajaţii emsiunii sale erau vizaţi de represalii dacă îşi luau zile libere pentru probleme medicale sau pentru a merge la o înmormântare. Într-un comunicat ulterior, producătorii formatului au declarat că „responsabilitatea show-ului lui Ellen depinde exclusiv de ei”.

În ultima emisiune, DeGeneres a mulțumit colaboratorilor și producătorilor, precum și publicului care i-a fost loial în toți acești ani dar nu a suflat niciun cuvânt despre scandalul care a săpat la temelia emisiunii sale.

„Dacă am făcut ceva în ultimii 19 ani, sper să vă fi inspirat să fiți voi înșivă, cât mai autentici!”, a spus actrița care a apărut prima dată în 1997, în sitcomul ABC, „Ellen”.

”Instinctul mi-a spus că e timpul să renunț”

DeGeneres spunea încă din 2018 că s-a săturat de rutina unui program zilnic. Iar soția sa, actrița Portia de Rossi, o sfătuia în permanență să plece, în timp ce fratele ei a încurajat-o să continue în lumina reflectoarelor.

„Când ești o persoană creativă, ai nevoie constant de o provocare și, oricât de bun și distractiv este acest show, nu mai e o provocare. Adevărul este că întotdeauna am încredere în instinctele mele. Instinctul mi-a spus că e timpul să renunț”, declara ea într-un interviu pentru The Hollywood Reporter.

Simbol al comunității LGTB

Ellen DeGeneres este și un simbol al comunității LGTB, în timp ce presa americană a numit-o și o mașinărie de făcut bani. Susținătoare a democraților, cu prieteni buni precum fostul președinte George Bush, vedeta TV a primit în ​​2016 de la președintele Barack Obama ”Medal of Freedom”, cea mai înaltă distincție civilă din SUA.