Cutremur în USR PLUS, Presadă și-a dat demisia! Un greu al partidului şi-a anunţat demisia din această formaţiune politică.

Este vorba despre fosta senatoare Florina Presadă, una dintre vocile critice la adresa conducerii în ultima perioadă. Într-un mesaj postat vineri dimineaţa pe pagina sa de socializare, Presadă afirmă că nu se mai regăseşte de ceva vreme în această construcţie politică: “Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR.”

Florina Presadă (sursă foto: Facebook)

“Nu pot accepta (…) ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe” spune Presadă

“Momentul despărțirii de USR

Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor.

Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcție politică de ceva vreme, iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizație.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și politica de gașcă au devenit emblematice pentru noul USR.

Numirile politice pentru anumite poziții sunt firești și pot accepta că cei ajunși la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competențe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu țină cont deloc de competențe”, a scris Florina Presadă pe Facebook.

“Am cunoscut în USR oameni extraordinari (…) mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face”

Fosta senatoare spune că se bucură că a fost parte a efortului de împrospătare a clasei politice din România şi a putut promova unele teme de care societatea noastră are cu adevărat nevoie.

Florina Presadă subliniază că demisia din USR nu înseamnă că se va retrage şi din viaţa politică. “Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine”, mai scrie aceasta pe Facebook.

“Mă bucur că am făcut parte din efortul de împrospătare a clasei politice românești început în 2016 alături de voi. Mă bucur de asemenea că am putut contribui la promovarea unor teme de care societatea românească are nevoie: reforma electorală, reforma administrației publice, respectarea drepturilor omului.

Au fost 4 ani plini, din care am învățat foarte mult, ca om și ca politician. Am cunoscut în USR oameni extraordinari pe care altfel nu i-aș fi întâlnit. Din păcate, mulți dintre ei au părăsit deja partidul și mulți o vor mai face.

“România are nevoie de noi”

Nu v-am mințit, am crezut și am acționat sincer în orice moment. Mi-a fost drag să fiu în stradă în campanii sau la evenimente cu voi și am apreciat mereu întâlnirile noastre, în persoană sau online. Am beneficiat de energia dată de voi, generată de credința că se poate și altfel.

Și se poate! Încă mai cred acest lucru. Nu e timpul pierdut pentru apariția altor noi formațiuni politice în care să se regăsească oameni ca mine și ca voi și care să fie mereu și mereu factorul de progres în societate și în politică. România are nevoie de noi.

Despărțirea mea de USR nu înseamnă și dorința de a mă despărți de politică. Așa că rămânem împreună și iubim România cu ochii deschiși!”

Ce spunea Florina Presadă în decembrie, după alegerile parlamentare?

“Un scor dezastruos pentru Alianța USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Și același refuz al realității din partea conducerii partidului.

Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale!

Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători.

Încercați o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor!”, scria Presadă pe Facebook după rezultatele USR PLUS înregistrate la alegerile parlamentare de anul trecut.