Ministrul Dezvoltării, Cseke Attilia, are încredere în noul Guvern. Acesta se declară “optimist” în privinţa bugetului de care ministerul pe care îl conduce va beneficia în acest an, arătând că, pentru investiţii, bugetul nu va fi unul mai mic decât cel de anul trecut.

“Anul trecut, bugetul Ministerului Dezvoltării a început undeva la 5 miliarde şi s-a finalizat aproape la 9 miliarde la sfârşitul anului. Anul acesta vom începe în jurul cifrei de 7 miliarde şi cu speranţa ca în vară, dacă investiţiile merg bine (…), să creştem această sumă”, declară ministrul.

Totodată, el a mai precizat că de fel este o persoană optimistă și își pune toată încrederea în noul Guvern.

“Pe partea Ministerului Dezvoltării, cea mai importantă parte, dar nu numai, pentru că nu aş neglija partea de reglementări şi pe administraţie, şi pe lucrări publice, este partea de investiţii. Şi aici bugetul nu va fi mai mic decât anul trecut, cu posibilitatea în vară, la rectificare, dacă ministerul se mişcă bine – şi eu cred că ne vom mişca bine la investiţii, avem foarte multe proiecte – să mai obţinem suplimentări de sume. Eu sunt optimist, nu sunt pesimist nici de felul meu, dar în acest Guvern chiar sunt optimist”, a declarat ministrul Dezvoltării, miercuri seară, la Digi 24.

Ministrul Dezvoltării, despre bugetul alocat Ministerului

Totodată, Cseke a mai precizat că bugetul alocat în primă fază Ministerului, înainte de rectificarea din vară, este cu două miliarde de lei mai mare decât cel alocat la începutul anului trecut. El a mai adăugat că dacă va exista ”capacitate financiară” se poate ajunge și la o sumă de peste 9 miliarde de lei.

“Anul trecut, bugetul Ministerului Dezvoltării a început undeva la 5 miliarde şi s-a finalizat aproape la 9 miliarde la sfârşitul anului. Anul acesta vom începe în jurul cifrei de 7 miliarde şi cu speranţa ca în vară, dacă investiţiile merg bine – şi eu cred că vor merge bine, pentru că sunt o prioritate pentru Guvern – să creştem această sumă. Deci eu sunt optimist. Dacă va exista capacitate financiară, eu cred că putem să ajungem peste 9 (miliarde de lei – n.r.)”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește investițiile, ministrul a explicat că pe partea de drumuri de interes local şi judeţean sunt peste 2.000 de proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii şi ar fi nevoie de bugetul pe trei ani pentru ca acestea să fie finanţate toate. În aceste condiţii, Ministerul Dezvoltării va încerca să transfere o parte din aceste proiecte pe fonduri europene.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea