Starea de urgență a fost prelungită. Parlamentul a votat decretul semnat de către președintele Klaus Iohannis în urmă cu două zile.

Decretul, votat de Parlament

Parlamentul a votat, în şedinţă online, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

Au fost 404 voturi ”pentru”, 29 de voturi ”împotrivă” și 5 abțineri.

Pro România şi ALDE, prin vocile liderilor Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, au anunţat că se opun prelungirii măsurilor de restricţie, motiv pentru care au votat împotriva.

“Noi suntem consecvenţi şi îi reprezentăm pe cei care nu au fost de acord cu Guvernul Orban din luna martie (…). Acum suntem singurii care avem logică în discursul acesta critic, pentru că vom vota împotriva decretului preşedintelui, deşi ne dorim şi înţelegem şi sprijinim toate măsurile sanitare, de protecţie, faptul că nu putem repornim viaţa aşa cum era ea înainte. În acelaşi timp, noi votăm împotrivă pentru că domnul preşedinte şi Guvernul său refuză să ataşeze ceea ce aşteaptă românii şi anume un plan de repornire a economiei româneşti, pentru că toţi ştim că, dacă nu facem nimic acum, criza economică ne va afecta de 100 de ori mai mult decât pandemia de coronavirus”, a afirmat Ponta.