Vicepreşedintele PMP şi coordonatorul zonal Sud al partidului, Cornel Cătălin Bulf, a declarat joi că îşi doreşte ca Viorica Dăncilă să rămână premier şi să „ducă crucea” PSD până la următoarele alegeri.

„Din punctul meu de vedere, este bine că s-a terminat aşa cu moţiunea de cenzură, nu doresc să preluăm mandatul PSD, eu doresc ca PSD să-şi ducă această cruce până la capăt, pentru că în 2015 aşa-zisul guvern tehnocrat a făcut mult mai mult bine PSD-ului decât partidelor de opoziţie. La alegerile din 2016 membrii PSD au venit curaţi iar noi, ceilalţi, am decontat tot. Nu aş dori să se întâmple acum acelaşi lucru. Eu îmi doresc ca doamna Dăncilă să rămână premier şi să ducă crucea PSD-ului până la capăt’, a declarat Cornel Cătălin Bulf în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PMP Giurgiu.

Potrivit acestuia, opoziţia trebuia să depună moţiunea de cenzură după europarlamentare pentru a nu da „dovadă de slăbiciune”.

„Din punct de vedere politic, după rezultatele de la europarlamentare, opoziţia era datoare să încerce, dacă nu ar fi încercat această moţiune, ar fi dat dovadă de slăbiciune sau publicul ar fi putut să interpreteze că a fost un fel de aranjament sau de blat şi îi protejăm’, a completat vicepreşedintele PMP.

El a susţinut că „PMP nu are niciun fel de dialog cu PSD acum’ şi că ‘ALDE este un partid cu care se poate discuta pentru eventualitatea formării unui nou guvern’.

În ceea ce priveşte Organizaţia judeţeană a PMP Giurgiu, Cornel Cătălin Bulf a spus că aceasta ‘a coagulat membrii de calitate şi a reuşit dublarea scorului faţă de alegerile trecute de la 1,18% la 4,% iar pe municipiul Giurgiu a scos peste 5%’.

Preşedintele organizaţiei, Ştefan Burlacu, a menţionat că această structură are 2.340 de membri în 22 din cele 54 de localităţi din judeţ, iar pentru următoarele alegeri vrea ca scorul partidului să se apropie de 10%.