Prinţul Harry s-a aflat miercuri la Edinburgh, Scoţia, pentru a participa la o conferinţă despre călătorii sustenabile, unul dintre ultimele angajamente oficiale în calitate de membru al Casei Regale britanice, înainte de a renunţa la acest statut la sfârşitul lunii martie, transmite Reuters.

Prinţul Harry a avut şi o cerere mai neobişnuită pentru organizatorii conferinţei: el a cerut să fie prezentat doar cu prenumele „Harry”, fără nicio altă titulatură.

Harry şi soţia sa, Meghan Markle, duci de Sussex, au anunţat în luna ianuarie că doresc să îşi petreacă mai mult timp în America de Nord şi să devină independenţi financiar, condiţii în care nu vor mai reprezenta în mod oficial monarhia britanică.

Ducele de Sussex simte nevoia să scape de atenţia constantă a media şi să-şi construiască un viitor independent

Ducii de Sussex s-au aflat în Canada, împreună cu fiul lor, Archie, timp de câteva săptămâni, însă prinţul Harry s-a întors în Marea Britanie marţi.

În cursul zilei de vineri, el urmează să viziteze celebrele studiouri muzicale Abbey Road, din nordul Londrei, unde formaţia The Beatles a înregistrat 11 dintre cele 13 albume ale sale, pentru a se întâlni cu rockerul Jon Bon Jovi şi cu membrii corului Invictus Games Choir, care vor înregistra o melodie în scopuri caritabile.

Recent, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea” pentru că este nevoit să renunţe la îndatoririle de membru al familiei regale, dar a precizat că nu are nicio altă opţiune pentru a scăpa de atenţia constantă a media şi pentru a-şi construi un viitor independent, scrie Agerpres.