Meghan Markle o contrazice pe regina Elisabeta şi susţine că nu există nici un temei legal pentru o astfel de decizie umilitoare pentru cuplu, în condiţiile în care cei doi au investit sume considerabile în activităţi de marketing care poarta antentul Sussex Royal.

Potrivit publicaţiei “The Sun”, Meghan le-ar fi spus prietenilor apropiaţi că intenţionează să folosească brandul regal şi după data de 31 martie, când se va încheia oficial legătura cu Casa Regală.

O sursă din anturajului prinţului Harry şi a lui Meghan a declarat, conform “Daily Mail”, că cei doi sunt decişi să nu renunţe la folosirea brandului şi consideră ridicolă tevatura creată în jurul acestui subiect, în condiţiile în care ei nu au dus în rerizoriu numele regal, inscripţionându-l pe tricouri sau stilouri: “Meghan s-a săturat de interdicţii şi controverse pe teme false, la fel ca şi Harry, care, la fel ca şi băieţelul Archie, au sânge nobil, lucru pe care nu-l poate contesta nimeni. Sângele apă nu se face”.

Potrivit angajamentelor, Ducele îşi va menţine doar rangurile militare de maior, locotenent-comandat şi şef de escadrilă.

Meghan ar fi spus că proiectele pe care le vor dezvolta în viitor au rolul de a promova brandul regal şi nimeni nu va profita de pe urma acestuia. De la 1 aprilie, ducii de Sussex nu vor mai avea un birou la Palatul Buckingham şi vor fi reprezentaţi de o echipă a fundaţiei lor.

În următoarele săptămâni, Harry şi Meghan au în agendă o serie e evenimente oficiale, ce includ participarea prinţului la o înregistrare cu vedeta rock John Bon Jovi şi la o reprezentaţie a corului Invictus Games Choir.

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, şi soţia sa Meghan au anunţat la 8 ianuarie că renunţă la obligaţiile lor protocolare în cadrul familiei regale.

Cei doi au renunţat la alocaţia regală şi trebuie să returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat, în special 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de dolari), bani cu care a fost renovată reşedinţa lor din Regatul Unit.

Prinţul Harry a spus că retragerea reprezintă „un act de credinţă”, subliniind că „nu exista o altă opţiune”. El a punctat că îşi dorea ca împreună cu soţia lui să poată lucra în sprijinul reginei, dar fără a primi finanţare publică. „Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”.

Harry a subliniat că el şi Meghan „nu fug” de responsbilităţi, dar vor să aibă o viaţă de familie liniştită şi discretă. „Marea Britanie este casa mea şi un loc pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba vreodată”, a mai spus prinţul Harry.