Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis românilor că autorităţile îi vor anunţa prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare.

Mesajul vine după ce, în cursul zilei de miercuri, la Ministerul Afacerilor Interne a avut loc o şedinţă privind verificarea gradului de pregătire a instituţiilor statului responsabile pentru gestionarea situaţiilor specifice sezonului rece.

La şedinţă au participat premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar şi reprezentanţi din cadrul celorlalte autorităţi publice cu atribuţii pe această linie.

„Am discutat despre soluţii, dar mai ales despre cum trebuie să ne asigurăm, prin măsuri eficiente, că prevenim şi gestionăm orice provocare generată de sezonul rece. În cadrul şedinţei, în sistem videoconferinţă, am luat legătura cu toate prefecturile de la nivel naţional, iar fiecare prefect a prezentat stadiul de pregătire, dar şi necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Ca măsură de prevenţie şi avertizare, am stabilit ca cetăţenii să fie anunţaţi prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare.

Rămânem echipă pentru viitor și vă asigur că astfel de ședințe se vor organiza periodic, la fiecare două zile, pentru a se monitoriza situația din fiecare județ”, a scris Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

„Domnul secretar de stat Arafat a subliniat şi v-a cerut să folosiţi sistemul RO-ALERT. El a fost întrebuinţat aseară, a funcţionat. Chiar dacă am avut porţiuni de drum cu gheaţă, prin intervenţia oportună s-a reuşit să nu avem niciun fel de eveniment.

Ca atare, încă o dată, solicit tuturor instituţiilor, întregului personal destinat să intervină în astfel de situaţii, să aibă atât mijloacele, cât şi viteza de reacţie pregătite pentru intervenţii în astfel de cazuri”, le-a transmis şi premierul interimar Nicolae Ciucă prefecţilor din România, în cadrul şedinţei de miercuri, potrivit Agerpres.