Zi de foc pentru președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Astăzi, Comisia juridică a Senatului ar putea da un raport pe solicitarea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul acestuia.

Conform site-ului Senatului, pe ordinea de zi a ședinței Comisiei juridice se află și scrisoarea PÎCCJ prin care cere formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Călin Popescu-Tăriceanu.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, dar cu toate acestea, Comisa juridică a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două ședințe în care trebuia să fie dezbătută solicitarea DNA.

Pe 4 aprilie, Tăriceanu a explicat că le-a cerut senatorilor din Comisie să urgenteze elaborarea avizului în privința cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul său și a menționat că este dispus în orice moment să își spună punctul de vedere.

Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului pe 7 noiembrie 2018 încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susțin că liderul ALDE ar fi primit indirect, în perioada 2007- 2008, pe vremea când era premier, aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică va trebui să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel care este în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA, conform DcNews.ro.