În urma cererii de eliberare a complicelui lui Gheorghe Dincă, Curtea de Apel București a decis respingerea acestei cereri. Valentin Vladu, avocatul său, declara înainte de pronunțare că nu sunt probe suficiente împotriva clientului său și că decizia va fi contestată în eventualitatea în care se dispune arestul preventiv.

Cine este Ștefan Risipițeanu

Inculpatul, Ștefan Risipiceanu, care făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă, este suspectat că a agresat-o sexual pe Luiza Melencu.

„Cu puţin timp în urmă, procurorii DIICOT au reţinut un inculpat acuzat de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul Caracal. Inculpatul în vârstă de 46 de ani a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la Structura Centrală, iar în acest moment vă pot confirma că au fost administrat probe pentru a formula acuzaţii faţă de acesta”, a declarat atunci Giorgiana Hosu, procurorul-şef adjunct al DIICOT.

Ce spun sătenii despre complicele lui Dincă

Ștefan Risipițeanu, bărbatul reținut pentru c-ar fi violat-o pe Luiza Melencu, este descris vecinii din Caracal ca fiind „ratat pentru societate”, mai ales după ce a ajuns în spatele gratiilor. Fane, așa cum este cunoscut de săteni, provine dintr-o familie săracă și, din spusele vecinilor, „poate la beție să mai fi făcut urât”. Cât despre acuzațiile de viol, oamenii spun că „nu putea să-i facă nimic” Luizei Melencu, tânăra despre care Gheorghe Dincă susține că a violat-o și ucis-o.

Luis Lazaru a avut suspiciuni în legătură cu Fane

Ștefan Risipiceanu a fost invitat la Acces Direct, la scurt timp după ce cazul Caracal a fost mediatizat. Risipiceanu a declarat atunci că nu crede că Dincă a fost în stare de așa ceva. Încă de atunci, Luis Lazarus a avut suspiciuni în privința acestuia.

”Luis Lazarus: Văd că sunteți cam ars pe mâini și, într-un mod ciudat, victimele au fost arse într-un butoi. Aveți niște pete ciudate și, în general, soarele când te arde, te arde uniform.

Risipiceanu Ștefan: Așa se înnegrește. E din cauza soarelui.

Luis Lazarus: Deci, practic, nu ați participat la această acțiune care vizează arderea cadavrelor”, a fost discuția între Luis Lazarus și Ștefan Risipiceanu.