Mama şi bunicul Luizei Melencu, însoţiti de avocatul Tonel Pop, au mers, marţi seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV. Ei au oferit detalii despre întâlnirea pe care au avut-o la DIICOT cu Elena Giorgiana Hosu, procurorul-şef interimar al instituţiei.

“Dumneaei nu ştia decât să facă afirmaţia că fetele au fost omorâte de Dincă. Acest Dincă este acum foarte bine protejat, se poartă foarte frumos cu el procurorii.

În momentul în care zici că fetele au fost răpite sau traficate, parcă-i pică cu ceară cineva. Nu acceptă cuvântul răpiri sau traficat […] Dumnealor atâta ştiu, că sunt moarte”, a declarat bunicul Luizei.

Întrebată de unde rezultă, din cele 21 de volume pe care le-a studiat, că fata ei ar fi moartă, Monica Melencu a răspuns:

“Nu, eu aceste probe nu le-am văzut, în afară de declaraţiile lui Dincă. Am pus mai multe întrebări, dar dânsa (procurorul-şef Hosu – n.red.) merge pe premisa ei. Dânsa spune că sunt probe, însă eu aceste probe nu le-am văzut.”

Procurorul Hosu a pornit totul cu o declaraţie falsă

Bunicul Luizei o acuză pe procurorul Hosu că a ieşit public să spună că Gheorghe Dincă le-a ucis pe fete, deşi acesta nu recunoscuse încă nimic în faţa anchetatorilor, iar informaţia a ajuns apoi şi la preşedinte şi premier.

“În momentul în care aud de trafic, tremură chiloţii pe ei”, a spus bunicul Luizei.

ŞI avocatul Tonel Pop a criticat atitudinea celor de la DIICOT şi spune că procurorii chiar i-au dezinformat pe părinţii Luizei cu privire la cadavrul găsit la lizieră.

“Aceşti domni procurori, Pătuleanu, Todorean, ei fac jocurile, au făcut jocurile domnului Felix Bănilă, l-au pus într-o postură în care a trebuit să plece, acum fac jocurile doamnei Hosu, o dezinformează, o mint de-o sting.

Dosarul care ne-a fost pus nouă la dispoziţie, cele 21 de volume, n-au nimic de-a face cu ultima anchetă, ultima parte, ultimele audieri, cele mai importante. Nimic care s-a ţinut, de exemplu, la sediul din Ştefan cel Mare.

Există un cadravru la lizieră, care are alte elemente de identificare, începând cu vestimentaţie, cu cercei, cu agrafe, cu o sumedenie de alte obiecte. care arată că era o altă persoană, pentru simplul fapt că Luiza nu purta aşa ceva. Această chestiune privind elementele de identificare ne-au fost ascunse până astăzi, pentru ca aceşti părinţi să nu spună “Nu este fata noastră”. Au un al treilea cadavru în lizieră şi se fac că nu înţeleg.”

Complicele lui Dincă nu ar fi recunoscut încă nimic

Avocatul familiei Melencu a vorbit şi despre presupusul complice al lui Dincă, Ştefan Risipiţeanu.

“L-au găsit pe ăsta care e terminat. Ăsta îţi cere un ţoi de ţuică, e bolnav de toate alea. A ajuns acolo în Caracal că ţoţi bătrânii, toţi alcoolicii, toţi terminaţii violează de rup, iar ăştia tinerii stau şi se uită. Ăla nici nu ştie despre ce e vorba, nici nu ştie de el. Dar acum va recunoaşte, că l-au luat de pe stradă şi nu mai are unde să doarmă, la Dincă e încuiată poarta.”