Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, este de părere că prietenul lui Gheorghe Dincă a fost forțat să facă acea atrocitate. Mai mult, psihologul a subliniat că existau urme biologice ale unui bărbat secundar în anchetă.

„Am fost atent la ce a zis seful DIICOT. A fost impins să facă o infracțiune. Să îi lăsăm pe anchetatori să își facă meseria și să clarifice partea de vină.

Și eu am văzut că acele urme biologice sunt ale unui bărbat secundar, de care vorbim noi acum. Trebuie să lăsam autoritățile să și facă treaba. Să se rezolve acest caz.”

Un bărbat de 46 de ani a fost reţinut pentru viol în dosarul Caracal. Inculpatul, Ştefan Risipiceanu, care făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă, este suspectat că a agresat-o sexual pe Luiza Melencu.

I-a cerut voie lui Gheorghe Dincă 

„Procurorii DIICOT au reţinut un inculpat acuzat de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul Caracal. Inculpatul în vârstă de 46 de ani a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la Structura Centrală, iar în acest moment vă pot confirma că au fost administrat probe pentru a formula acuzaţii faţă de acesta”, a declarat Giorgiana Hosu, procurorul-şef adjunct al DIICOT.

„La explicaţiile oferite de către Gheorghe Dincă, în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să îi permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Luiza Melencu. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, Gheorghe Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, a spus procurorul şef adjunct al DIICOT.