Din acest motiv, risca o amendă, astfel că a cerut un wild card la turneul de la Moscova, care va începe pe 15 octombrie. Mai mulți jurnaliști sportivi spun că Halep a ales Rusia pentru a evita să scoată bani din buzunar pentru că nu ar respecta regulamentul dacă nu ar bifa încă un turneu Premier.

Totuși prezența ei în Moscova mare un stimulent important.  Simona Halep se află într-o postură în care poate pune mâna pe un bonus cumulat de un milion de dolari dacă va lua startul în toate aceste turnee. 

Liderul mondial poate lua această sumă doar dacă participă la toate turneele Premier Mandatory și Premier 5 dintr-un singur sezon. Oricum ea era obligată prin regulament să participe la 8 din 9 aceste turnee.

Regulamentul WTA spune că o sportivă care termină sezonul pe primul loc cu un an înainte și îndeplinește aceste condiții poate încasa 450.000 de dolari doar pentru participările la toate turneele Premier Mandatory și alți 450.000 de dolari pentru cele din Premier 5, plus un bonus de 100.000 de dolari pentru prezența la toate aceste 9 turnee. Adică un milion de dolari, au calculat jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.


Te-ar putea interesa și: