Procesul de destituire a lui Donald Trump va începe în luna februarie. Mai precis, va începe în perioada 8-14 februarie.

“Odată întocmite dosarele, prezentarea de către părţi va începe în săptămâna 8 februarie”, a declarat Chuck Schumer în faţa colegilor din Senat.

Acest program a amânat procesul cu două săptămâni, ceea ce va permite camerei superioare a Congresului SUA să confirme până atunci nominalizările preşedintelui Joe Biden pentru administraţia sa şi posibil să se ocupe de un plan uriaş de ajutoare economice pentru a remedia criza provocată de coronavirus.

Procesul de destituire: Deja au început protestele împotriva lui Joe Biden

Nici nu a devenit bine preşedinte al Statele Unite, că Joe Biden se vede pus în faţa unor probleme serioase. Sunt deja proteste de stradă împotriva sa.

Joe Biden a devenit oficial miercuri cel de-al 46-lea preşedinte al Statele Unite. Problemele legate de contestatarii săi din tabăra lui Trump sunt însă departe de a se fi încheiat.

La doar câteva ore după ceremonie, protestatarii au vandalizat sediul Partidului Democrat din Portland, Oregon. Oamenii furioşi au spart ușile și ferestrele clădirii, au dat foc unui tomberon și au desenat graffiti-uri pe pereții clădirii. Acestea aveau mesaje precum „Breonna Taylor merită dreptate” sau „F*** Biden”, relatează NBC News.

Poliţia locală a relatat că lucrurile puteau degenera şi mai mult, având în vedere că unii protestatari aveau şi arme albe asupra lor. Au fost găsite cocktail-uri Molotov, cuțite, bastoane, spray chimic și o rangă, potrivit oamenilor legii din Portland.

Donald Trump făcut o ultimă promisiune simpatizanților săi

Liderul american a adresat câteva cuvinte ca preşedinte al SUA. Totul s-a întâmplat în fața simpatizanţilor săi. Informațiile despre cuvintele adresate de Trump au fost furnizate de agenţiile internaţionale de presă.

”Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”, a promis Donald Trump. El a avut un discurs foarte scurt. S-a întâmplat înainte de a se îmbarca pentru ultima dată în Air Force One. Acesta urma să decoleze către Florida, unde va petrece la resortul său ultimele ore ca preşedinte.

”Este pentru mine cea mai mare onoare şi un privilegiu să fi fost preşedintele vostru”, a spus Trump. El a mulțumit familiei sale şi staff-ului său pentru cei patru ani la Casa Albă.

”Au fost patru ani incredibili”, a spus liderul american. Acesta a subliniat că ”nu am fost o administraţie obişnuită”.

Donald Trump vrea să preia din nou puterea în America şi a discutat deja despre înfiinţarea unui nou partid. Totul s-ar fi întâmplat în ultimele zile. Au fost discuţii cu diverşi consilieri despre formarea unui nou partid politic. Totul a fost dezvăluit de unele persoane avizate în legătură cu această problemă. El vrea să continue să exercite influenţă după ce va pleca de la Casa Albă