Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședintă publică achiziția licenței Vâlcea 1, un post local cu vechime de peste 20 de ani, de către Antena 3.

Prin această preluare, postul local va trece printr-o serie de schimbări, scrie paginademedia.ro. Acestea au fost deja aprobate de CNA după cum urmează:

  • Schimbarea denumirii din Vâlcea 1 în Antena 3;
  • Modificarea profilului din canal generalist, în post tematic de știri;
  • Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD;
  • Modificarea structurii de programe, astfel încât, postul să difuzeze retransmisie Antena 3 în proporție de 90%. Postul va rămâne cu program local două ore pe zi, în timpul săptămânii, respectiv trei ore pe zi sâmbăta și duminica.

Această schimbare se va vedea cel mai probabil începând cu data de 1 ianuarie 2020, conform informațiilor prezentate de CNA.

Directorul general al postului Vâlcea 1, Camelia Tănase, a explicat în fața membrilor Consiliului Audiovizualului această decizie.

„După 26 de ani de existență Vâlcea 1, trebuie să vin în fața dumneavoastră cu o explicație a acestei cerei. Pe piața locală sunt trei posturi de televiziune. Am susținut de-a lungul acestor ani calitatea unor programe, echidistanță și este din ce în ce mai greu într-un județ cu o situație economică slabă. Nu poți să menții ștacheta atât tehnic cât și editorial.”

„Decizia este complexă și complicată, dar cam așa s-a ajuns la concluzia că pentru eficiență, pentru supraviețuire, pentru claitatea programelor, chiar dacă mai puține, e nevoie să cesionăm licența și să facem acest pas.”