Veste excelentă pentru afacerile mici şi mijlocii din România, din partea premierului Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a anunţat, în plus, şi alte investiţii vitale în infrastructura de transport şi de mediu din România.

Marcel Ciolacu anunţă programul Electric Up 2, dar şi alte investiţii în autostrăzi şi mediu

În primul rând, este vorba despre un sprijin pentru IMM-uri şi pentru firmele care activează în domeniul HoReCa. Aceasta vor beneficia de programul Electric Up 2, care are un buget total de 450 de milioane de lei.

Prin acesta, IMM-urile şi firmele din HoReCa îşi vor putea monta panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea maşinilor electrice.

„Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, a precizat Marcel Ciolacu marţi, 23 aprilie.

În debutul şedinţei de Guvern de astăzi, prim-ministrul a mai dezvăluit şi că se vor aproba proiecte majore de investiţii, în valoare de 260 de milioane de lei.

Banii vor merge către infrastructura de transport şi de mediu, a adăugat Marcel Ciolacu. Cele mai multe dintre aceste investiţii vor fi realizate cu bani europeni din PNRR. Vorbim despre lucrări în zonele cu risc de inundaţii, dar şi despre mai multe proiecte de autostrăzi din România.

„Aprobăm azi mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi de mediu în valoare totală de 260 de milioane de lei. Majoritatea acestor investiţii sunt din fonduri PNRR.

Vorbim în primul rând despre îmbunătăţiri la amenajări hidrotehnice din zonele cu risc de inundaţii. Iar în privinţa infrastructurii rutiere suplimentăm fondurile pentru exproprieri la Autostrada de Centură Bucureşti, autostrada Sibiu-Piteşti şi centurile municipiilor Constanţa, Bârlad şi Sfântu Gheorghe”, a precizat premierul Ciolacu.

Cetăţenii români şi investitorii străini cred în bunul mers al economiei României

Tot marţi, prim-ministrul a venit şi cu detalii despre investiţia record pe care cetăţenii români au efectuat-o în titlurile de stat Fidelis.

Totul este un semn al încrederii românilor în dezvoltarea economiei locale, afirmă Marcel Ciolacu.

„Văd că românii au investit o sumă record, aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an.

Asta arată încrederea lor în dezvoltarea economiei româneşti”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern.

Nu numai românii sunt încrezători în mersul economiei, ci şi investitorii din străinătate. Marcel Ciolacu a avut şansa de a vedea acest lucru în timpul vizitelor efectuate acum câteva zile în Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

„Am discutat săptămâna trecută, în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, cu investitori de calibru, proiecte în mai multe zone strategice: energie verde, infrastructură portuară şi agricultură.

Şi sunt convins că aceste investiţii majore vor avansa rapid”, a mai spus prim-ministrul.