Premierul demis Ludovic Orban a anunțat că a trimis o parte din cele 25 de OUG adoptate în ultima ședință de guvern dinaintea moțiunii de cenzură, spre publicare în Monitorul Oficial.

“Trimitem la Monitorul Oficial toate OUG. Din punctul nostru de  vedere ele îndeplinesc toate condițiile pentru a intra în vigoare Ele sunt valide. Avocatul Poporului are dreptul Constițional să sesizeze CCR. Nu mă tem de nimic. Am adoptat OUG –uri extrem de importante, benefice, care produc efecte pentru administrație, economie, fonduri europene. Toate OUG vor fi transmise spre Monitorul Oficial”, a declarat Ludovic Orban.

Trei ordonanțe cheie

Trebuie amintit că vineri au intrat în Monitorul Oficial doar trei Ordonanțe de Urgență din cele 25 de ordonanțe adoptate de Guvernul Orban în ședința de marți. A fost vorba de o OUG privind modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Această ordonanță vizează, în principal, eliminarea inechităților existente în cazul pensionarilor care au desfășurat activități în domeniul minier.

O a doua viza faptul că elevii din 150 de şcoli ar putea să primească în fiecare zi o masă caldă în valoare de 10 lei sau un pachet alimentar de aceeaşi valoare.

Cea de-a treia Ordonanță de urgență se referea la aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat și ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.