Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Potrivit lui Marcel Ciolacu, decizia ca PSD și PNL să meargă cu proprii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă. Este însă soluția corectă pentru bucureștenii care au suferit patru ani din cauza frigului, mizeriei, poluării și traficului blocat. În loc să primească soluții, aceștia erau nevoiți să aleagă între incompetență și spectacol, a adăugat premierul.

Șeful Executivului a scris că Bucureștiul are nevoie de un lider care cunoaște administrația și este capabil să repare lucrurile încă din prima zi de mandat, aducând ordine acolo unde a fost haos sub administrația lui Nicușor Dan

„Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!”, a scris el pe Facebook.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, „este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă”.

„Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.

De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a conchis el.

La rândul său, Gabriela Firea i-a mulțumit premierului pentru încredere. Aceasta a spus că dacă va câștiga, va redeschide șantierele blocate și va reda frumusețea Capitalei.

„Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a scris ea pe Facebook.

Se vor mobiliza susținătorii PSD?

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat că Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, va mobiliza susținătorii PSD.

Marți, Grindeanu a fost întrebat dacă a înțeles motivul pentru care PSD și PNL au decis să propună candidați separați pentru Primăria Capitalei, după ce inițial se convenise susținerea unui candidat comun.

“Pe toate analizele făcute de noi toţi în modul ăsta maximăm cel mai mult scorul politic. (…) Nu a decis Marcel Ciolacu. Au decis cele două partide. Partide, nu lideri”, a răspuns el.

Social-democratul fost întrebat, de asemenea, despre afirmațiile potrivit cărora Gabriela Firea și Sebastian Burduja nu reușesc să atragă voturi din ambele tabere politice, ceea ce ar putea duce la un rezultat defavorabil pentru aceștia.

“Era vorba atunci dacă e unul din cei doi. Gabi Firea era dificil să ia voturi dinspre partea liberală, cum la fel Burduja era greu să ia voturi social-democrate”, a declarat el.

Întrebat dacă există riscul ca Gabriela Firea să împartă voturile cu Cristian Popescu Piedone, Sorin Grindeanu a răspus:

“Există, bineînţeles”.

Grindeanu a fost întrebat și dacă Gabriela Firea poate strânge suficiente voturi pentru a câștiga Primăria Capitalei.

“Doamna Firea, în momentul ăsta, strânge bazinul care pare a fi suficient şi anume al votanţilor PSD”, a spus acesta.

Grindeanu a adăugat că ”în acest moment, cu intrarea Gabrielei Firea în bătălia electorală voturile PSD-iste din Bucureşti, social-democrate, merg spre Gabriela Firea. Punct”.