Gabriela Firea afirmă că românii au înțeles beneficiile aduse de apartenența la Uniunea Europeană. Ea a susținut, totodată, că electoratul a realizat și importanța de a trimite în Parlamentul European reprezentanți cu pregătire administrativă și experiență politică.

Ea a ținut să arate că mai sunt 50 de zile până la alegerile europarlamentare și locale.

„6 din 10 români sunt interesați de alegerile europarlamentare! Românii au înțeles care sunt beneficiile că suntem membri cu drepturi egale în Uniunea European și de ce trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mult oameni cu pregătirea administrativă și experiență politică”, a notat aceasta pe Facebook.

Gabriela Firea evidențiază contribuția UE la dezvoltarea Bucureștiului

Gabriela Firea a ținut să arate că, în București se fac pregătiri intense. Echipa pe care o conduce are ca țintă să-i informeze pe toți bucureștenii despre contribuția Uniunii Europene la dezvoltarea orașului.

Liderul PSD a menționat că, în câteva zile, începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. Ea a arătat că au fost stabilite toate detaliile cu președinții organizațiile PSD din cele șase sectoare, cu parlamentarii din București și ceilalți colegi din conducerea PSD București.

„În Capitală, suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru ca toți bucureștenii să afle, din nou, ce a însemnat contribuția UE în dezvoltarea acestui oraș”, a comentat liderul PSD.

Fonduri europene nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro

Gabriela Firea a subliniat că în ultimii ani, echipa social-democrată a reușit să atragă fonduri europene nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro. Acestea au fost utilizate pentru îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor din București. În acest sens, ea a enumerat pe lista achizițiilor tramvaie, autobuze și troleibuze noi.

Cu acești bani, a spus ea, se repară țevile de termoficare vechi de 40 de ani. Liderul PSD a ținut să mai arate și că Bucureștiul are cea mai modernă stație de epurare din estul Europei, Glina 2.

Creștere a interesului pentru alegerile  europarlamentare

În final, ea a adus în discuție rezultatul sondajului Eurobarometru, comandat de Parlamentul European. Conform acestuia, se observă o creștere a interesului pentru alegerile viitoare la nivelul întregii Uniuni Europene. Firea a subliniat că România se află în media europeană în ceea ce privește atenția îndreptată către alegerile locale. Ea a subliniat că 60% dintre respondenți au spus că sunt interesați de acest subiect.

„Sondajul Eurobarometru, realizat la comanda Parlamentului European, arată un interes în creștere la nivelul întregii Uniuni Europene pentru viitoarele alegeri. România se află în media europeană, iar exact 60% dintre respondenți au spus că sunt interesați”, conform declarației Gabrielei Firea pe o rețea socială