Pandemia de coronavirus a făcut praf pur şi simplu întreaga omenire. Că vrem sau că nu vrem să înţelegem şi să o percepem la adevărata ei amploare, o putem compara cu un dezastru. Fără nicio problemă. Nu trebuie să ne ferim de cuvinte mari. Vaccinarea în masă a oamenilor este singura soluţie.

Doar vaccinarea ne trezeşte la realitate

Doar vaccinarea ne trezeşte la realitate. În zilele în care antivacciniştii caută cu febrilitate ştiri despre efecte adverse, alţi oameni mor pe capete. Chiar trebuie să ne împuţinăm cât mai mult posibil doar pentru a face pe plac unora şi a ne comporta politically correct?

În momentele în care vrem să încercăm să ne purtăm cu mănuşi şi să dăm cuvântul negativiştilor mai pierdem cîteva vieţi. E profitabil, e uman, e responsabil, e democratic? Parcă se spunea că dreptul la viaţă e esenţial. Păi atunci, hai să primeze dreptul la viaţă în detrimentul mofturilor.

De ce ar trebui să fie vaccinarea obligatorie?

Dintr-un milion de motive. Dacă până acum nu v-aţi pierdut niciun apropiat infectat cu COVID-19 asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla oricând. Chiar trebuie să ajungem cu cuţitul la os pentru a conştienza cât de gravă este situaţia şi că trebuie să acţionăm rapid, altfel va fi prea târziu?

Să nu fim ipocriţi. Românii – că de alte naţiuni nu-mi permit să vorbesc pentru că nu le cunosc îndeajuns de bine – au un obicei foarte prost. Uită! Uită extrem de repede! Uită cum a fost înşelat şi furat de politicieni, uită ce s-a întâmplat în urmă cu doi-trei ani, darămite acum vreo 31.

Şi asta nu e tot. Doar atunci când ajungem cu cuţitul la os ne revoltăm. Ne revoltăm însă pe moment, apoi uităm repede. Îl uităm pe cel care ne-a lovit şi ne-a luat practic mulţi ani din viaţă. Îl uităm şi îl iertăm. Lasă că a furat, dar a şi făcut.

Ei bine, tocmai de aceea românii, dar probabil că şi la nivel planetar, oamenii nu pot fi lăsaţi să aleagă. Chiar uităm că regimul comunist de tristă amintire ne-a distrus generaţii întregi chiar asta ne-a învăţat?

Să ne pricepem la fiecare domeniu câte puţin. Să ştim câte puţin din toate. Ei bine, pe lângă pagubele umane, regimul comunist, condus de Gheorghiu Dej şi ulterior de Nicolae Ceauşescu, ne-a distrus pur şi simplu ca naţie. Uitaţi-vă un pic ce nivel de elite aveam în 1990. Procesul de distrugere a elitelor început imediat după Al Doilea Război Mondial a continuat nestingherit şi după Revoluţie.

Practic, în încercarea de a şti câte puţin din toate nu ştim nimic. Suntem deprofesionalizaţi total. Şi asta se răsfrânge în toate domeniile de activitate, chiar şi în ziua de astăzi. Cu ce drept un inginer, un avocat sau un profesor îşi dă cu părerea despre vaccin şi despre pandemie oricând şi în orice moment al zilei?

Nici măcar un medic ginecolog sau pediatru nu ar trebui să facă acest lucru. De aceea şi-au rupt coatele ani de zile pentru a învăţa. Ei trebuie să ne spună ce să facem. Bine, ei trebuie să meargă cu mesajul către autorităţi. Acestea din urmă vor lua deciziile.

Decesele a milioane de oameni s-au stopat într-un singur mod. Printr-un vaccin. La gripa spaniolă, ciuma, ciuma bubonică, holera sau variola – mai adăugaţi voi ce vă mai aduceţi aminte – nu s-a acţionat democratic.

În acele timpuri, conducătorii nu le-au spus oamenilor că vaccinul nu este obligatoriu, nu i-au rugat să-l facă pentru că de ei depinde vieţile apropiaţilor, vecinilor sau prietenilor. De fiecare dată s-a acţionat ferm, repede, iar efectele deciziilor s-au văzut până la urmă.

Se presupune că în 2021 avem mai mult discernământ, ne-am emancipat şi gândim liber. Ei bine, unii dintre noi văd într-o întepătură un cip. Staţi liniştiţi, România este o ţară importantă în regiune, dar nu atât de importantă încât să fie victima aşa zisei oculte mondiale. Nici România şi nici nimeni altcineva. Gândiţi cu mintea, uitaţi-vă pe lângă voi. Puteţi să vă priviţi bunicii şi părinţii în ochi şi să vă întrebaţi atât. Îi vreau lângă mine cât de mult posibil sau nu?

Teoriile fantezist conspiraţioniste nu ţin de cald şi nici nu şterg lacrimi când îţi pierzi o persoană dragă. Aceleaşi teorii nu îţi dau permisiunea să mergi la un film, la un meci sau la un spectacol de stand-up comedy. Singurul lucru care îţi poate garanta că revii la o viaţă normală cât mai repede este vaccinul.