Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că unul dintre motivele desemnării lui Florin Cîţu ca premier a fost acela de a da “un semnal puternic de stabilitate, de echilibru, de încredere către pieţe”, într-un context marcat de prăbuşirea Burselor.

“Tocmai unul dintre motivele desemnării lui Florin Cîţu a fost să dăm un semnal puternic de stabilitate, de echilibru, de încredere către pieţe“, a spus Ludovic Orban.

El a explicat că “nu întâmplător” l-a susţinut în a fi nominalizat pentru funcţia de premier, potrivit Agerpres.

“Ştiţi cum e într-un Guvern, premierul depinde în cea mai mare măsură de ministrul Finanţelor. A demonstrat, atât prin cariera lui anterioară, cât şi prin ceea ce a făcut în trei luni şi jumătate că a fost un ministru de Finanţe foarte bun, cunoaşte problematica guvernării în general şi are toate calităţile pentru a fi propus (ca premier – n.r.)”, a arătat Orban.

Guvernul Cîțu, mai bun decât cel condus de Orban?

Întrebat dacă în opinia sa Guvernul Cîţu va fi mai bun decât Cabinetul Orban, el a răspuns: “Guvernul condus de premierul desemnat este aproape Guvernul pe care l-am condus eu, e şi doamna Monica Anisie, e şi domnul Oros”.

Premierul interimar a participat vineri, alături de miniştrii interimari ai Educaţiei şi Agriculturii la inaugurarea Spitalului Universitar Veterinar de Urgenţă din România “Prof. dr. Alin Bîrţoiu” din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară.