Ce medie a obținut sportivul român la examenul de Bacalaureat?

Absolvent al Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Bucureşti, David Popovici, a susţinut sesiunea specială a Bac-ului la Vălenii de Munte, alături de ceilalţi performeri de vârsta lui care au competiţii în perioada tradiţională a acestui examen.

Aşa cum a recunoscut într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”, el a trecut cu brio de această etapă, cu o notă care, aşa cum a recunoscut, reflectă cunoştinţele: 8,65.

Sportivul consideră că media pe care a obținut-o este muncită. Acesta a știut cum să se împartă între înot și școală.

„Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învăţatului. E o medie muncită! A fost dificil, dar m-am străduit să le pun în balanţă şi am reuşit să încerc să nu las deoparte învăţatul pentru a mă concentra pe înot şi nici viceversa pentru că şi în viaţă în general nu e bine să te concentrezi doar pe un anumit lucru prea tare.

Mi-a făcut plăcere să învăţ. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obişnuit cu cititul, cu învăţatul şi reţinutul şi mi-a plăcut”, a spus David Popovici.

Ce facultate vrea să urmeze cel mai rapid înotător din lume?

,,Sunt foarte mulţumit de rezultat şi mai ales uşurat. Pentru că pe măsură ce se apropia Bacalaureatul, am început să învăţ din ce în ce mai mult, să mă şi stresez din ce în ce mai mult, cum sunt sigur că au făcut toţi care au dat examenul acesta.

Vreau să mă duc la Facultatea de Psihologie de la Universitatea Bucureşti, pentru că şi mama a terminat psihologia şi cred că de la ea am această înclinaţie”, a declarat sportivul pentru sursa citată.

Sportivul subliniază că își dorește să afle foarte multe lucruri despre comportamentul uman.

,,Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăţ cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman”, a mai explicat David.

Până atunci, în weekend, el va putea fi urmărit în bazinul de la Otopeni, pentru că va participa la Cupa României. Apoi, în iulie, are Campionatele Mondiale de la Fukuoka.