Delegaţiile băncilor au fost conduse de preşedinţii celor două instituţii bancare, Dominic Bruynseels şi Horia Ciorcilă, care şi-au exprimat interesul în conversia datoriilor combinatului din Râmnicu-Vâlcea la respectivele bănci în acţiuni la această companie.

În paralel, se aşteaptă decizia Comisiei Europene referitoare la procesul de conversie. Întrucât Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a declanşat procesul de privatizare a companiei Oltchim, ministrul Ion Ariton le-a prezentat reprezentanţilor celor două bănci calendarul de privatizare.

Atât BCR, cât şi Banca Transilvania şi-au arătat deschiderea pentru a susţine compania, inclusiv prin acordarea de noi credite, până la finalizarea privatizării.
Comisia Europeană (CE) analizează, în prezent, mai multe notificări referitoare la posibile ajutoare de stat acordate unor companii din România, printre care Oltchim şi Hidroelectrica, a declarat, recent vicepreşedintele CE, Joaquin Almunia, comisarul european pentru concurenţă.