Viorica Dăncilă a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu acceptă niciun ministru propus de PSD și a cerut premierului să meargă în Parlament pentru un vot de încredere. Declarațiile sale au făcut făcute în contextul în care ALDE a ieșit de la guvernare și PSD nu mai are majoritate în Parlament.

Dăncilă a spus că a urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de Iohannis. În opinia sa, acesta nu și-a înțeles rolul constituțional nici după 5 ani de mandat.

„Atitudinea sa nu e suprinzătoare, se folosește de orice mijloace pentru a împiedica acest Guvern să funcționeze. A înlocuit datoria de mediator cu cea de sabotaj. Nu a înțeles câtă nevoie are România de stabilitate.

Este un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, celălalt blochjează numirea miniștrilor, a spus premierul.

„Doi domni cu pretenții de bărbați de stat. În ciuda acestor domni cu pretenții de bărbați de stat noi ne vom continua activitatea. Viom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară”, a continuat ea.

Dăncilă l-a somat public să prezinte public dovezi pentru afirmația ”guvern corupt”.

„Îl somez să prezinte probe pentru această afirmație. El vinde sloganuri dar nu-și dorește niciun Guvern normal, nici un Parlament normal. Nu a existat în ceea ce mă privește niciun act de corupție”, a susținut Dăncilă.

„Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României care nu  au înțeles că lupta este pe proiecte, nu pe cine țipă mai tare. Eu de partea mea trebuie să am toți oamenii de bine care vor echilibru, consens și oameni responsabili în conducerea statului. Vom avea curaj să mergem în Parlament și să ne uităm în ochii românilor pentru că nu  am luat niciodată măsuri împotriva lor”, a conchis primul-ministru.