Dan Negru, revoltat de prețul combustibilului: E 6 lei litru !!

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Negru i-a îndemnat pe cei care au venit cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu să se oprească la benzinărie și să ia la cunoștință prețul crescut al combustibilului.

Omul de televiziune a făcut o comparație cu prețul unui bilet de avion pe ruta București – Dubai, subliniind că prețul pentru o cursă este mai mic față de un plin de combustibil.

”Ălora cu moțiunea: când ieșiți din Parlament opriți-va la prima benzinărie. E 6 lei litru !!!!
Un zbor basic până la Dubai cu un low-cost e mai ieftin decat un plin de combustibil .
Zborul e pe 2 decembrie, că vreau să vă văd la parada de 1 dec cum vă iubiți țara…”, notează acesta.

Dan Negru a mai spus că ”bunăstarea nu trebuie să se vadă n televizor ci în frigider”.

Alături de mesaj, Dan Negru a postat și două imagini, una cu prețul unui plin de benzină și una cu prețul unui bilet dus pe ruta București – Dubai.

Scumpiri pe bandă rulantă în România

Previziuni sumbre pentru prețurile carburnaților. Benzinăriile deja au început să nu mai vândă carburanți sub 6 lei litru, iar prețurile vor exploda și mai mult.

Mai exact, analiștii estimează că în luna octombrie prețul pentru benzină și motorină va trece de 6 lei litru. Amintim faptul că în doar 3 săptămâni, carburanții s-au scumpit cu până la 19 bani pe litru, iar vinovații ar fi marii producători care au scumpit barilul de petrol, cu scopul de a-și recupera pierderile de anul trecut.

Pe lângă prețurile carburanților care sunt mult mai mari, analiștii economici susțin că scumpirile vor continua și vor fi resimțite în tot ce vom cumpăra pentru viața de zi cu zi.

De menționat este faptul că, în medie, un litru de benzină sau de motorină a fost cu peste 20 de bani mai scump de la o lună la alta, iar șoferii au rămas și ei șocați de modul în care a ajuns să crească.

Prețul motorinei va ajunge la 7 lei

Un șofer a declarat pentru Digi24 că prețurile au crescut la orice, inclusiv la carburant, iar pentru un om de rând aceste scumpiri se simt în buzunar.

„Numai în România se pot scumpi în halul ăsta. Noi, populația, suportăm tot. Muncim doar ca să plătim taxe, impozite și prețuri mărite la tot. Absolut tot! Era la 6 lei și 11 bani, azi e 6,18. Probabil, o să ajungem să mergem cu bicicleta curând. Se simte, pentru că noi muncim, fiind și studente, cheltuielile sunt mai mari”, a spus un șofer pentru Digi24.

De menționat este faptul că, făcând o comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, un plin de benzină costă acum cu 40 de lei mai mult, iar aceste scumpiri nu se vor opri prea curând.