Vicepremierul Dan Barna îi ia apărarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în așa-zisul conflict dintre ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și premierul Florin Cîțu. Vicepremierul a susținut, miercuri seara în cadrului unei emisiuni TV,  că ar prefera oricând “un ministru ca el care spune tot timpul adevărul față de unul ca Bănicioiu.”

“E foarte haioasă, simpatică cum apare în spațiul public. În interior nu există un conflict între Vlad Voiculescu și Florin Cîțu. Discuția de azi din guvern e într-un context foarte logic.

Președintele chiar ne-a spus să susținem campania de vaccinare. Ideea să fie această conferință de presă o susțin și eu. Vlad a comunicat, nu putem să spunem că nu este un comunicator. Vrem să structurăm această comunicare, să eliminăm știrile false.

Prefer oricând un ministru ca Vlad Voiculescu care spune tot timpul adevărul față de unul ca Bănicioiu care spunea că avem tot ce ne trebuie. Decât să ne spună povești frumoase o dată la două zile, mai bine să spună problemele care sunt și să găsească soluții”, a declarat Dan Barna la B1 TV.

Scandal între Vlad Voiculescu și Florin Cîțu?

Prim-ministrul Florin Cîţu pare nemulţumit de modul în care a ales să comunice până acum Ministerul Sănătăţii. Şeful Guvernului i-a cerut lui Vlad Voiculescu să adopte modelul celor de la CNCAV, care vin în fiecare săptămână în faţa presei.

La finalul şedinţei de Guvern de miercuri, 17 martie, premierul Florin Cîţua declarat că vrea să ştie care este situaţia valului al treilea al pandemiei în ţara noastră. În acest sens, şeful Guvernului a cerut Ministerului Sănătăţii un raport cu măsurile luate pentru combaterea acestui val începând cu luna decembrie a anului trecut.

În plus, Florin Cîţu a recomandat celor din Ministerul Sănătăţii ca, de acum încolo, să organizeze o conferinţă de presă săptămânală, la fel cum se întâmplă şi la CNCAV, pentru a prezenta evoluţia planurilor privind combaterea pandemiei.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea