Probleme imense în USR PLUS după numărarea voturilor la alegerile parlamentare 2020. Conform rezultatelor parțiale de la BEC, partidul condus de Dan Barna va lua în jur de 15%. Acest scor a dus la un scandal imens în cadrul formațiunii.

Cutremur în politică

Membrii, dar și simpatizanții celor de la USR PLUS îl contestă pe liderul partidului și îi cer demisia. Dan Barna nu mai are loc la conducerea formațiunii. „Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă” și „Domnul Barna… rămâneți în izolare și lăsați politica”, sunt doar două mesaje postate pe Facebook.

Mai mulți membri și simpatizanți USR au scris mesaje pe pagina de Facebook a liderului USR, Dan Barna, la postarea acestuia cu declarațiile de duminică seara. Lui Barna i se cere demisia din funcția de președinte al partidului.

„Demisia de onoare, dacă aveți așa ceva. Fără melodramă, dar duceți partidul pe o linie moartă”, este unul dintre mesaje.

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, ați greșit că nu v-ați retras după alegerile prezidențiale. O spun ca votant Usr+. Ați tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteți renunța? Vine un moment când trebuie să acceptați greșelile făcute și să lăsați alți oameni să ridice partidul”, este un alt mesaj.

„Și eu sper să existe o urmă de demnitate și să demisionați, domnule Barna. Unde e azi PSD e și o urmare a felului în care ați condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumați eșecul usturător de azi. Dacă nu înțelegeți nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropati complet partidul”, a spus un alt internaut.

„USR-PLUS – 22,36% în mai 2019. Azi, 16%. Demisia”.

„Da, este clar că deja încearcă să prostească lumea, era de așteptat de la un personaj cu un asemenea caracter. La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieșit la vot dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luam partidul înapoi”, este un alt mesaj pe Facebook.

Altul îi transmite lui Dan Barna să rămână în izolare: „Domnul Barna… rămâneți în izolare și lăsați politica!! Demisia !! 15% este un rezultat rușinos”.

La alegerile europarlamentare din 2019 alianța USR-PLUS a obținut 22,4 la sută din voturi, iar la alegerile parlamentare din 2020 este creditat cu 15,9 la sută. Culmea, Dan Barna a pierdut categoric și la alegerile prezidențiale din 2019. Deși era cotat ca mare favorit măcar la intrarea în turul 2, a fost învins categoric de Viorica Dăncilă de la PSD. A pierut chiar și în Sibiu în fața social democratei, deși Sibiul este orașul său natal.