Vicepremierul Dan Barna încurajează vaccinare: Nu scăpăm cu ceaiuri de plante

Dan Barna continuă să-i sfătuiască pe oameni să se vaccineze împotriva coronavirusului, reiterând că doar așa scăpam din pandemie.

”Dacă nu ne vaccinăm, nu vom depăşi această situaţie. Nu există alternativă, nu există altă soluţie magică, nu scăpăm cu ceaiuri de plante şi cu încredere că lasă că ne descurcăm că ne ocoleşte virusul”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Dan Barna.

Acesta a continuat prin a spune că virusul poate avea efecte dramatice asupra sănătății sau chiar a vieții.

Persoanele vaccinate ar putea avea parte de beneficii

Vicepremierul a spus că s-au făcut mai multe propuneri de relaxare a măsurilor restrictive pentru oamenii care au ales să se vaccineze. El spune că s-a vorbit despre o posibilă organizare a evenimentelor la care vor putea participa doar  cei vaccinați.

”Măsurile pe care le-am propus încearcă să încurajele vaccinarea: nunţi, botezuri, intenţionăm să fie posibile pentru persoane vaccinate. Se pot organiza evenimente cu număr mai mare de persoane, cu numărul necesar fiecărei familii, dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a mai afirmat Barna.

Premierul se arată pozitiv față de situația din România

Premierul Florin Cîţu anunţă că România va depăşi, vineri, pragul de 3,5 milioane de personae vaccinate cu una sau două doze de vaccin.

”Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate”, a transmis premierul.

”Astăzi depăşim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Şi tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în Bucureşti.

Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locaţii: Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aş putea, m-aş mai vaccina o data”, a scris, vineri, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Acesta a apreciat că suntem mai aproape de normalitate.

Până joi seară, 3.491.189 se vaccinaseră, dintre care 2.197.532 cu ambele doze. Tot până atunci, în România fuseseră folosite 5.688.721 doze de vaccin.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea