Ministerul Apărării Naţionale (MApN), prin Direcţia medicală, extinde modalitatea de vaccinare, fără programare prealabilă în platforma electronică, în toate spitalele militare din ţară începând de sâmbătă.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, direct la centrele de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naţionale – Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara – pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.

Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze fără programare se va putea prezenta la aceleaşi centre după ora 14,00 şi până la terminarea programului, transmite Agerpres.

Vaccinare fără programare în centrele MApN

MApN precizează că imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

În acelaşi timp, maratonul vaccinării continuă în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara până marţi, populaţia generală care doreşte să se vaccineze putându-se prezenta în aceste centre la orice oră şi fără o programare prealabilă

Românii au liber la vaccinare

CNCAV anunță liber la vaccinare în România! Vaccinarea fără programare se va desfășura în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile.

De asemenea, populația generală, cu vârsta sub 60 de ani, se poate vaccina fără programare doar după ora 14, a anunțat Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 – CNCAV, pe pagina oficială de Facebook.

”Liber la vaccinare!

Vaccinare fără programare (7 mai):
– Drive-Thru Timișoara (ora 10.00);
– Drive-Thru Deva – vinerea verde, dedicată cicliștilor (ora 13.00);
– Maraton Vaccinare la Castelul Bran (ora 14.00);
– Maraton Vaccinare București (ora 16.00).

Vaccinare fără programare (8 mai):
– în toate centrele de vaccinare din țară, în funcție de disponibilitatea locurilor și a dozelor de vaccin;
– Maraton Vaccinare MApN – în toate spitalele militare din țară (București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara);
– Drive-Thru Bistrița (ora 08.00).

Vaccinul administrat: Pfizer”, a precizat CNCAV, în mesajul postat pe Facebook.