În acest context, copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a susținut prima declarație de presă de după alegerile parlamentare de la finalul săptămânii trecute.

În cadrul declarației de presă, Dacian Cioloș a spus că rezultatul alegerilor nu este cel dorit pentru România și că responsabili nu sunt alegătorii.

„Rezultatele alegerilor de ieri nu sunt cele pe care le-am așteptat pentru România. Responsabili nu sunt alegătorii”, a spus luni, copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș.

”Noi am înțeles mesajul”

Ulterior, Dacian Cioloș a mai spus că partidul pe care îl conduce împreună cu Dan Barna a înțeles mesajul românilor și că viitorul Guvern va trebui să ia în considerare așteptările tuturor cetățenilor României.

Acesta subliniază că viitorul Guvern va trebui să dea dovadă de o empatie mai bună și să comunice mai bine cu poporul.

„Au fost alegeri desfășurate în condiții dificile, pline de restricții, iar alegătorii au taxat acest lucru. Vreau să le transmit alegătorilor că noi am înțeles mesajul.

Viitorul Guvern va trebui să ia în considerare așteptările tuturor cetățenilor României, îngrijorările lor, întrebările lor. Va trebui mai multă empatie, va trebui o comunicare mai bună”, a mai zis Dacian Cioloș.

Rezultatele oficiale BEC

După numărarea a 99,9 la sută din voturi, Biroul Electoral Central (BEC) a venit cu noi rezultate parțiale. Au avut loc schimbări neașteptate la procentele celor două cele mai puternice partide din România, PSD și PNL, după ce la exit-poll-ul de duminică, de la ora 21:00, acestea erau la egalitate.

PSD: 30 %

PNL: 26,1 %

USR-PLUS: 15,89 %

AUR: 9,38 %

UDMR: 5,97 %

PMP: 5 %

PSD a obţinut la Senat 29,83% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică la nivel naţional şi la Camera Deputaţilor 29,39%, în timp ce PNL a obţinut la Senat – 24,66%, iar la Camera Deputaţilor – 24,24%, după centralizarea la nivelul birourilor electorale de circumscripţie judeţeană a proceselor verbale din 62,54% din secţii.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS care a obţinut 15,44% la Senat şi 15,04% la Camera Deputaţilor, conform anunţului oficial de la Biroul Electoral Central, pentru ora de referinţă 10,00.