Dacian Cioloş, despre alianța PNL-PSD: Sinucidere politică. Înțeleg spaima uriașă a liberalilor

Dacian Cioloş a scris pe pagina sa de socializare că „pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere”. Din acest motiv, spune el, nu este surprins de „dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR”.

„Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent

De asemenea, acesta susține că „PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei” iar „PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent.”

„Ironia sorții este că PNL va afla cum e să fii forța reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei. Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această „dramedie” e plătită de cetățenii români. Așa că, dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri”; a conchis liderul USR.