Constructorul auto Dacia a înregistrat, în cursul anului precedent, un total de 46.124 de vehicule înmatriculate pe piața din România.

Asta înseamnă o creștere de 14,8% față de cele 40.179 de unități comercializate în 2022, conform unui comunicat emis de companie.

În 2023, între primele cinci modele auto vândute în România s-au regăsit exclusiv vehicule din gama Dacia.

Cele mai vândute modele Dacia

Conform sursei citate, clasamentul vânzărilor pe modele este condus de Logan, cu un total de 14.269 de unități, înregistrând o creștere de 25% față de cele 11.401 de vehicule înmatriculate în 2022. Pe locul al doilea se află Duster, cu 10.908 unități (comparativ cu 10.161 de vehicule în anul precedent).

Pe poziția a treia se clasează Sandero, cu 9.896 de unități comercializate în 2023, reprezentând o creștere de 16,9% în comparație cu datele din 2022.

De asemenea, în 2023, Dacia Spring a continuat să fie cel mai preferat model electric de pe piața din România, cu un total de 6.875 de unități vândute. Astfel, a obținut o cotă de piață de peste 43% în segmentul vehiculelor 100% electrice.

Lansată la începutul anului precedent, varianta Spring 65, echipată cu un nou motor mai puternic, a reprezentat 49% din totalul vânzărilor modelului.

dacia jogger
Dacia Jogger / SURSA FOTO: Facebook, Dacia

Dacia Jogger clasează pe poziția a cincea în topul celor mai vândute modele auto pe piața locală, cu un total de 4.175 de unități înmatriculate în 2023. Acesta a devenit modelul preferat ca vehicul de familie cu până la șapte locuri în România.

Varianta Hybrid 140 reprezintă primul vehicul full-hibrid produs în țară. Aceasta contribuit cu 17% la totalul vânzărilor acestui model.

„Dezvăluită presei la sfârşitul anului trecut, a treia generaţie a modelului Duster va putea fi comandată de clienţii din România în primele zile ale lunii martie, primele livrări fiind prevăzute înainte de jumătatea anului.

La rândul său, modelul Spring va cunoaşte o evoluţie semnificativă în acest an, care îi va consolida atractivitatea în segmentul vehiculelor electrice accesibile.

Nu în ultimul rând, 2024 va fi anul în care se va încheia procesul de modernizare a reţelei comerciale Dacia din România, prin adoptarea noii identităţi vizuale a mărcii atât la exterior, cât şi la interiorul tuturor showroom-urilor”, sunt previziunile oficialilor constructorului auto, pentru anul 2024.

Despre Dacia

Fondată în anul 1966, Dacia reprezintă cel mai important producător de automobile din România. Este lider de piață la nivel local și cel mai mare exportator. Compania are o contribuție semnificativă la Produsul Intern Brut (PIB) al țării.

Începând din 1999, Dacia face parte din grupul Renault. Compania are o prezență în 44 de țări de pe patru continente. Oferă vehicule robuste, fiabile și adaptate nevoilor și stilurilor de viață ale unor categorii variate de clienți.