Prezentarea planului strategic „Renaulution” a avut loc pe data de 14 ianuarie 2021, când a fost anunțată și intenția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a se afirma în segmentul C european.

Modelele Duster și Bigster vor fi produse la fabrica Dacia de la Mioveni

În acest sens, s-a luat decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Noul SUV va fi lansat în anul 2025.

În 2024, își va face apariția pe linia de montaj și a treia generație a modelului Duster.

„Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs. Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc)”, a transmis Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Dacia a înregistrat vânzări record în Marea Britanie

În cursul lunii trecute, vânzările de maşini noi în Regatul Unit au crescut cu 26%, ajungând la 74.441 unităţi. Februarie este a şaptea lună de creştere consecutivă, pe fondul atenuării deficitului global de semiconductori, care a afectat industria auto, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

Înmatriculările de maşini noi sunt acum aproape de nivelul de dinaintea pandemiei, sporind perspectivele ca aproape o jumătate de milion de maşini hibride plug-in să fie pe şosele până la finalul anului, previzionează SMMT.

Din această statistică pozitivă nu putea să lipsească marca Dacia, care vinde tot mai bine pe toate meridianele. În februarie, Dacia a vândut 1.589 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 319,26% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 379 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Vauxhall Corsa, Vauxhall Mokka, Ford Puma, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.