Cazul Caracal a şocat şi a speriat toată România. În urmă cu doi ani, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu au încăput pe mâinile lui Gheorghe Dincă. În ciuda anchetelor, nu s-a descoperit urma celor două fete, iar Dincă nu-şi mai recunoaşte acum faptele.

Familiile fetelor, anunţ de ultimă oră

Acum, la doi ani de la dispariţia celor două adolescente, familiile Alexandrei şi Luizei nu au renunţat la gândul că îşi vor face dreptate. Aceştia au protestat, cu ochii în lacrimi, în faţa Primăriei Caracal, la doi ani de la dispariţia fetelor.

A fost un protest emoţionant. Familiile celor două fete răpite, colegii şi prietenii lor, oamenii din oraş, s-au adunat în faţa primăriei din Caracal pentru a le cere autorităţilor să facă lumină în acest caz revoltător. În tot acest timp, în dosar apar tot felul de piste care încurcă ancheta procurorilor.

Protest de o oră în faţa primăriei

Timp de o oră, aproximativ 60 de oameni au scandat împotriva autorităţilor care de doi ani nu au găsit răspunsul dacă fetele sunt în viaţă sau nu. Părinţii Alexandrei Măceşanu încă mai speră la o minune, chiar dacă, spun ei, autorităţile nu au făcut nimic.

„Este o mare durere. În special când vine seara şi se pune masa, un scaun e liber, o farfurie e liberă. Păcat că statul nu face nimic. Sufletul meu îmi spune că a fost traficată, ce spune ei cu moartă, deja s-a dovedit ştiinţtific că nu are cum să fie moartă”, a declarat Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei.

Mama Alexandrei, Tudoriţa Măceşanu, a transmis un mesaj fiicei sale, la doi ani de la dispariţia copilei. „Mami, să ştii că niciodată noi nu vom renunţa la tine. Niciodată! Indiferent ce s-ar întâmpla, ne-am da şi viaţa pentru tine”, a fost mesajul mamei Alexandrei, conform Antena 3.

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, spune că a obosit să vadă autorităţile care încearcă să ascundă adevărul în acest caz. „Noi îi condamnăm şi îi vom condamna pe cei care au luat asupra lor acest mare păcat şi sunt părtaşi la ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a spus bunicul Luizei.

În dosarul Caracal, Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanare de cadavre.