Răsturnare totală de situație în cazul Caracal. Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de DIICOT că le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza Melencu, ar fi trebuit să fie judecat în şedinţă secretă la Tribunalul Olt. Cu toate acestea, miercuri, 9 iunie, instanţa a amânat procesul. Este pentru a doua oară consecutiv când acest lucru se petrece.

Revolta familiilor celor două fete a fost maximă. Asta, mai ales, pentru că rudele își plătesc singure drumul de fiecare dată când vor să fie prezente la tribuna. Jurnaliștii de la Libertatea au relatat pas cu pas desfășurarea evenimentelor. Potrivit surse citate, după 2 ani de la dispariţia ei, rudele Luizei vin la fiecare termen al procesului, sperând că într-o zi vor afla ce s-a întâmplat cu fata de 18 ani.

Motivul pentru care procesul lui Dincă a fost amânat

La procesul care ar fi trebuit să aibă loc, au fost prezentanți mai mulți martori, printre care și Ioana. Este vorba de fosta prietenă a lui Dincă, identificată în presă drept „femeia în roşu” care apare pe imaginile camerelor de supraveghere video în staţia din care Luiza a urcat la ocazie.

Nici nu au ajuns bine la Tribunal, că avocata Carmen Obîrşanu, cea care reprezintă în proces familia Melencu, a intuit că procesul va suferi o nouă amânare. Asta pentru că DIICOT a depus cerere, motivând că procurorul de şedinţă e bolnav şi că nu are cine să-l înlocuiască. Judecătoarea Cotoi decide că se impune amânarea procesului şi anunţă un nou termen: 2 iulie.  „Îşi bat joc de noi!” , reacționează rudele fetelor.  „Asta e sfidare, îşi bat joc de noi”, repetă Stelian Iordache, bunicul Luizei.

În tot acest timp, Gheorghe Dincă e lăsat să aştepte în clădirea tribunalului încă o oră şi jumătate, până ce colegii cu care a împărţit duba îşi termină şi ei afacerile judiciare pentru care fuseseră aduşi, relatează sursa citată.