Cutremur la Napoli. Este considerat a fi cel mai mare înregistrat în ultimii 40 de ani. Acesta s-a înregistrat în zona Napoli.

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 a lovit miercuri dimineață un câmp vulcanic de lângă Napoli. Este cel mai mare din ultimele aproape patru decenii. Autoritățile italiene au declarat că se pare să nu fi provocat pagube.

Populația a resimțit acest cutremur

Cutremurul face parte din cele peste 60 de evenimente seismice înregistrate de la începutul zilei de marţi. El a avut loc la ora 3:35 a.m. (0135 GMT), a declarat Institutul italian de geofizică şi vulcanologie (INGV).

Seismul „a fost resimţit de populaţie”. Potrivit primelor verificări, nu au fost raportate pagube până în prezent. Informația a fost furnizată într-un comunicat agenţia italiană de protecţie civilă.

Câmpurile Flegrae reprezintă o zonă de cratere vulcanice de la periferia vestică a oraşului Napoli. Această zonă este monitorizată în permanenţă pentru riscul de cutremure sau erupţii vulcanice.

Italia
Italia/ SURSA FOTO: Dreamstime

Seism major și în Indonezia

Cu o zi în urmă, un cutremur major de 5,8 grade a fost înregistrat în Pulau-Pulau Talaud, Indonezia. Seismul a avut loc marți, 26 septembrie 2023.

El a fost raportat la o adâncime de 100 kilometri, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Pământul s-a zguduit și în România

Anterior, alte două seisme s-au produs în dimineața zilei de duminică. Un al treilea a fost înregistrat sâmbătă seara. Primul s-a produs în ziua de 24 Septembrie 2023, la ora 08:01:00 (ora locală a României).

El a avut loc în Oltenia, județul Gorj. Acest cutremur a fost slab, cu magnitudinea ml 2.0. El a avut loc la adâncimea de 11.4 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 22km NV de Targu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 67km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 92km E de Resița.

Anterior, a mai avut loc un seism. Astfel, potrivit INFP, în ziua de 24 Septembrie 2023 la ora 05:18:49 (ora locală a României) s-a produs în Zona Seismică Vrancea, județul Vrancea un cutremur slab. El a avut magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 88.4km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km E de Sfântu-Gheorghe, 56km V de Focsani, 67km E de Brasov, 73km NV de Buzau, 96km N de Ploiesti, 96km S de Bacău.