Maroc este o destinație sigură de vacanță. Christian Tour a venit cu informații importante pentru toți românii. Cei de la agenția de turism au vrut să vadă cu ochii lor că dezastrul provocat de cutremurul din dată de 8 Septembrie 2023 în Maroc nu va afecta următoarele vacanțe ale românilor.

Astfel, cei de la Christian Tour au fost în strânsă legătură cu agenția locală și implicit cu autoritățile locale pentru a se asigura că turismul nu este afectat. Ei au vrut să se asigure că își pot desfășura programele în deplină siguranță.

Verificări minuțioase în Maroc

Conform datelor oferite, pe dată de 14.09, a plecat un grup de 40 persoane pe Circuitul „Spania Maură și Maroc”. Totodată, zilele acestea o delegație Christian Tour de la București a fost plecată în Maroc. Aceasta a ajutat cu mai multe informații de la față locului.

„De asemenea, colegii noștri au făcut toate verificările necesare pentru că programele pe Maroc să se desfășoare în cele mai bune condiții. Toate unitățile de cazare pe care le vom utiliza pe programele Christian Tour au avut parte de o inspecție tehnică din partea unei comisii de specialitate în urmă căreia au primit o autorizație de funcționare plus eliberarea unui certificat de siguranță”, a anunțat agenția.

De altfel, mai multe materiale în care se prezintă situația actuală din Maroc au fost prezentate Facebook aici,și aici.

Vacanta/SURSA FOTO: Dreamstime

Informații de la Biroul Național de Turism al Marocului

Aceasta a împărtășit câteva informații primite din partea Biroului Național de Turism al Marocului. Din datele primite s-au aflat următoarele:

  • Epicentrul cutremurului din dată de 8 Septembrie a fost localizat în satele din regiunea muntoasă și rurală a comunei Ighil la 150 km de Marrakech – acolo au avut loc cele mai mare pagube și din păcate pierderile de vieți omenești;
  • În Marrakech, situația este sub control. Autoritățile au identificat foarte puține clădiri care au fost avariate ce au fost deja asigurate;
  • Hotelurile, toate construite conform standardelor de construcție rezistente la cutremure, nu au fost afectate;
  • Aeroporturile din Maroc sunt deschise și funcționează în mod normal, toate zborurile către și din această destinație au fost menținute;
  • În toată țară – restaurantele, magazinele, spațiile culturale, locurile publice cât și muzeele sunt deschise iar activitatea turistică continuă fără încetare în toate regiunile Regatului.

Primul charter spre Maroc

Sectorul turismului marocan și toți operatorii sunt și vor rămâne pe deplin mobilizați în toată această perioadă. Mesajul transmis de ei: AICI.

De asemenea, există și următorul video de la Ministerul Turismului în Maroc AICI.

Trebuie spus și că agenţia de turism Christian Tour va lansa în premieră pe 30 septembrie charter spre Maroc, cu avion Tarom. Un pachet de vacanţă porneşte de la 800 de euro. Aici este zbor inclus, şapte nopţi cazare şi demipensiune. Există și varianta de la 1.300 de euro de persoană, în funcţie de tipul de cazare ales şi de program.

Zborul lansat de Christian Tour va fi săptămânal

Cristian Pandel, proprietarul agenţiei de turism Christian Tour, a spus că zborul va fi săptămânal, pentru început. El va fi operaţional până în ianuarie. Există posibilitatea să fie prelungit pentru tot timpul anului.

„Pe 30 septembrie este primul charter, avem suportul ministrului Turismului din Maroc pentru aceste zboruri, să putem avea un preţ extraordinar. Şi ambasada şi Guvernul marocan îşi doresc o piaţă nouă cum este România să opereze pe Maroc. Când apar pe social-media poze, Marocul se vinde de la sine”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul agenţiei de turism Christian Tour, citat de news.ro.

Programele oferite de agenția de turism pentru vacanțe

Compania a pregătit patru tipuri de pachete de vacanţă. Unul va cuprinde cele patru capitale imperiale ale Marocului, cu două nopţi de cazare în fiecare oraş (este cel mai complex program). Alt program este ”un combo” între Casablanca şi Marrakech.

Cel de-al treilea program, ”Magia deşertului”, este mai exotic. El vizează deşertul, unde se doarme trei nopţi, dar şi partea culturală a Marrakech-ului. Cel de-al patrulea program este pentru seniori. Aici este oferită cazare în unul sau maximum două locuri de unde se fac excursiile opţionale.