Informațiile publicate de Centrul Seismologic European Mediteraneean (EMSC) arată că luni, 6 mai, a fost înregistrat un nou cutremur în Taiwan. Seismul a avut o magnitudine de 5,3 și s-a produs la o adâncime de 20 kilometri

S-a produs un nou cutremur în Taiwan

Centrul chinez pentru monitorizarea seismelor a oferit mai multe informații. Potrivit instituției, seismul s-a produs în provincia Hualien la ora 17:45 (ora Beijingului).

De asemenea, a fost urmat de un alt seism, notează Xinhua. Al doilea cutremur a avut o magnitudine de 5,2 și a fost înregistrat la ora 17:52 (ora Beijingului), tot în largul coastelor provinciei Hualien. S-a produs la o adâncime de 25 de kilometri.

Taiwan
SURSA FOTO: Dreamstime

Zona respectivă a fost lovită de mai multe seisme în ultima vreme

Amintim că Taiwanul a fost lovit de mai multe seisme în ultima vreme. În ziua de 27 aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a declanşat alerte pe telefoanele mobile în capitală, la Taipei.

Agenţia meteorologică taiwaneză a transmis la momentul respectiv că nu a fost declanșată o alertă de tsunami pe insulă.

Insula a fost zdruncinată de un seism masiv

Anterior, insula a fost zdruncinată de o serie de zeci de seisme. Acestea nu s-au soldat cu victime, potrivit autorităţilor, dar au făcut să se clatine clădirile, inclusiv în capitala Taipei.

Aceste seisme în lanț sunt replici ale cutremurului major din 3 aprilie, a notat agenția meteorologică centrală din Taiwan.

Seismul major din 3 aprilie a avut magnitudinea 7,4 şi a provocat circa 17 decese şi peste 1100 de răniţi.

Acesta s-a produs chiar la ora în care oamenii mergeau la serviciu. A fost cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani și a avut mai multe replici puternice.

Zeci de mii de persoane au rămas fără curent, iar unele fabrici au fost evacuate. Videoclipurile postate de locuitorii din Taiwan pe rețelele sociale arată pagubele cauzate de seismul care a zguduit insula.

În Hualien, în apropiere de epicentrul cutremurului, imaginile distribuite pe internet au arătat mai multe clădiri prăbușite și oamenii care îi ajută pe cei prinși în aceste imobile să iasă pe ferestrele sparte.

Într-o intersecție, o mulțime de navetiști pe scutere și motociclete priveau cum o clădire roșie cu mai multe etaje se înclina în lateral.